При проведенні кадрових конкурсів в Держлісагентстві не врахували рекомендації Мінагрополітики, — Ірина Гнутова

Опубліковано 17 вересня 2015 року, 10:13

При проведенні кадрових конкурсів в Держлісагентстві не врахували рекомендації Мінагрополітики, процедура проведення відборів на посади директорів підприємств та установ зі сфери управління Держлісагентства не зовсім відповідає принципам відкритості та прозорості. Про це заявила начальник відділу кадрового забезпечення АПК Мінагрополітики, член конкурсної комісії Ірина Гнутова.

Зокрема, вона підкреслила, що створена у відомстві конкурсна комісія налічує 13 осіб. З них лише один є представником громадської організації. Проте він не був присутнім на жодному засіданні. Ще 10 — співробітники агентства, деякі з яких «не мають достатньої кваліфікації для оцінки кандидатів». «Спроби залучити до роботи в комісії незалежних фахових експертів як, наприклад, при проведенні кадрових конкурсів в міністерстві, не знайшли відклику», — повідомила Ірина Гнутова.

За її даними, всупереч постанові Кабміну №777 ця конкурсна комісія не затвердила кваліфікаційні вимоги до кандидатів. Використовуються стандартні та узагальнені критерії, серед яких «стаж роботи за професіями керівників нижчого рівня в галузі лісового господарства». Такий підхід виключає можливість залучення до роботи нових кадрів. «Як правило на вакансію представлений один кандидат. Якщо на посаду претендують кілька кандидатів, то вибір пропонується зробити на користь або діючого директора, або раніше звільненого», — повідомила начальник відділу.

Крім того, відсутні оголошення про конкурси на ресурсах працевлаштування, засідання комісії не анонсуються. «Тільки після втручання міністерства на сайті агентства, нарешті, з’явилися оголошення про засідання конкурсної комісії. Проте з них неможливо дізнатися, коли саме і де буде проходити голосування», — заявила Ірина Гнутова.

Вона нагадала, що Мінагрополітики напрацювало діючі інструменти ефективного та прозорого проведення конкурсів. У тому числі, йдеться про залучення незалежних експертів, он-лайн трансляцію засідань, оприлюднення конкурсних пропозицій кандидатів, широке анонсування заходу та безперешкодна акредитація ЗМІ. «Ми готові ділитися цим досвідом. Посада директора державного підприємства в лісовій галузі досить престижна. Заробітна платня на успішному підприємстві вища за ринкову. Інтерес інвесторів — величезний. Галузь дійсно має великі перспективи для розвитку. Проте реформування неможливе поки на посадах залишатимуться старі керівники», — наголосила Ірина Гнутова.

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux