11 квітня відбувся круглий стіл «Перспективи розвитку хлібопекарської галузі – прогнози, дослідження, тенденції, тренди» в рамках Міжнародного форуму харчової промисловості та упаковки IFFIP. Участь у заході взяли фахівці Департаменту продовольства Мінагрополітики, представники Держпродспоживслужби, Всеукраїнської асоціації пекарів, провідні українські та іноземні підприємства хлібопекарської галузі та інші.
Під час заходу було висвітлено основні світові тренди споживання хлібобулочних виробів та нові підходи до розвитку технологій у хлібопекарській галузі, розширення асортименту з урахування споживчих уподобань. Учасники поділилися досвідом та баченням шляхів розвитку хлібопекарської промисловості в подальшому.
Окремою темою стало обговорення енергоефективності як інструмента стрімкого розвитку підприємств хлібопекарської галузі, в рамках якого проведено презентацію проекту «Консультування підприємств щодо енергоефективності в Україні», до якого залучено 17 хлібопекарських підприємств.
Також учасників було поінформовано про зміни в законодавстві, що стосуються виробників харчової продукції, в тому числі і експортерів, та інші актуальні питання при проведенні державного контролю підприємств.
Крім того, відбулося нагородження переможців конкурсу хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів «Краща Великодня випічка 2019» та «Кращий дизайн упаковки 2019».
Прес-служба Мінагрополітики