Питання здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти стало основним під час засідання Комітету палати з питань харчової промисловості Американської торговельної палати в Україні. Засідання відбулося сьогодні, 3 жовтня 2017 року, за участю Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи та представників Держпродспоживслужби.
За словами Володимира Лапи, відсутність належного державного контролю за якістю та безпечністю продуктів харчування створює ряд проблем як для виробників, так і для споживачів, і прийняття Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» (№2042) дозволить у більшій мірі зняти цю проблему. Наразі Служба працює над розробкою нормативно-правових документів, необхідних для того, щоб цей закон реалізовувався у повній мірі.
«Держпродспоживслужба активно працює з Мінагрополітики, Державною регуляторною службою України та європейськими експертами, аби до моменту набрання законом чинності мати базу для його реалізації», - зазначив Володимир Лапа.
Разом з цим, за словами Голови Держпродспоживслужби, наразі ведеться широка роз’яснювальна кампанія з суб’єктами господарювання та профільними асоціаціями щодо норм зазначеного закону.
Під час зустрічі піднімалися питання уповноваження приватних лабораторій на проведення досліджень харчових продуктів, здійснення контролю вантажів на кордоні, ведення реєстру експортері, епізоотичної ситуації в країні тощо.
Також учасники обговорили хід роботи над законопроектом «Про ветеринарну медицину», новими ветеринарними вимогами щодо імпорту в Україну об’єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду.
Прес-служба Держпродспоживслужби