На сьогодні право експорту на ринки Європейського Союзу мають 277 українських підприємств. Про це повідомив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час IX Всеукраїнської конференції з міжнародною участю «Молочний бізнес -2016».
«Ми бачимо прогрес у просуванні вітчизняного виробника на ринок Європейського Союзу. Так, зараз 277 українських підприємств мають право експортувати свою продукцію на європейський ринок, із них 97 – підприємства, які виробляють харчову продукцію, 180 – це підприємства, які виробляють продукти нетваринного походження», - повідомив Володимир Лапа.
Він уточнив, що із зазначених 97 підприємств-виробників харчових продуктів 7 – виробники м’яса птиці та продуктів із нього, 19 – риби і рибопродуктів, 2 - яєць та яйцепродуктів, 49 - меду бджолиного, 5 - жаб’ячих лапок та равликів, колагену -1, кишкової сировини – 1. При цьому у поточному році в результаті довготривалих спільних зусиль держави та бізнесу 13 українських підприємств були схвалені на експорт до ЄС молока та молочних продуктів.
«Для багатьох підприємств право експортувати на ринок ЄС – це питання статусу, і це серйозна перевага на інших ринках збуту», - зазначив Володимир Лапа.
За словами Міністра Тараса Кутового, доступ до європейського ринку відкриває широкі можливості для розвитку нашої продукції та стимулює виробників підвищувати якість продукції і модернізувати виробництво. «Ми знаходимо вільні ринкові ніші і виробляємо для них конкурентну продукцію. Тому право експорту для 277 українських підприємств є доказом відповідності продукції міжнародним нормам та стандартам. Україна має великий експортний потенціал і ми будемо продовжувати і надалі відкривати ринки збуту для наших виробників, особливо для малих підприємців», - прокоментував Міністр.