Практику заслуховування звітів аграрних Департаментів ОДА розпочато з Чернівецької області, - Мінагрополітики

Опубліковано 29 лютого 2016 року, 14:08

Сьогодні, 29 лютого начальник Департаменту агропромислового розвитку Чернівецької ОДА Олександр Варжевський на щотижневій апаратній нараді в Мінагрополітики відзвітував про підсумки роботи агропромислового комплексу області за 2015 рік. Це відбулось у рамках нової практики щодо заслуховування звітів директорів Департаментів агропромислового комплексу ОДА.

 «У Чернівецькій області у 2015 році забезпечено належний рівень збирання сільськогосподарських культур, переробки вирощеної продукції, інвестування у сільськогосподарську галузь. У 2015 році всіма категоріями господарств вироблено валової продукції сільського господарства на суму 4,4 млрд гривень. З неї продукції рослинництва – 2,8 млрд гривень, а тваринництва – 1,6 млрд грн. Індекс виробництва продукції тваринництва становить 97,9%, рослинництва - 92,4%», - повідомив Варжевський.

Він також наголосив, що для покращення розвитку сільського господарства Чернівецької області велике значення має активізація інвестиційних проектів та залучення прямих іноземних інвестицій. «За 2015 рік у сільське господарство та мисливство було інвестовано біля 200 млн грн. капітальних інвестицій, що більше рівня минулого року на понад 10 млн дол. США. За рахунок залучення інвестицій у 2015 році введено в експлуатацію зерноелеватор ємністю 40 тис. тонн та 3 фруктосховища, загальною ємністю 3,5 тис. тонн», - зауважив керівник  агропромислового розвитку Чернівецької ОДА.

«Також в усіх категоріях господарств посаджено 519,7 гектарів саду. Закуплено 26 одиниць сільськогосподарської техніки на суму 10 млн грн. В області ведеться будівництво ще одного зерноелеватора та 3-х фруктосховищ з регульованим газовим середовищем загальною ємністю 6,9 тис. тонн. Також здійснюється реконструкція тваринницького приміщення для вирощування індиків», - повідомив Олександр Варжевський.

Олександр Варжевський під час зустрічі із Першим заступником Міністра Ярославом Краснопольським поінформував його щодо створення та організації в області кооперативів, розвитку садівництва та реалізації цієї продукції на ринки збуту.  «В області з метою сприяння розвитку сільськогосподарської кооперації проводиться робота щодо залучення проектів міжнародної технічної допомоги для створення та підтримки кооперативів на території області. У 2015 році створено чотири сільськогосподарських обслуговуючих кооперативи», - зазначив Олександр Варжевський.

Прес-служба Мінагрополітики

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux