«Пілотний» рибний патруль сьогодні готовий на 95% для виходу на воду, - Ярема Ковалів

Опубліковано 30 травня 2016 року, 14:51

2 червня Верховна Рада голосуватиме за законопроект про внесення змін до держбюжету України щодо виділення коштів на оснащення «пілотного» рибоохоронного патруля Київщини сучасною технікою. Про це повідомив Голова Державного агентства рибного господарства України Ярема Ковалів.

За його словами, відповідний законопроект передбачає виділення 15 мільйонів гривень на придбання сучасної форми, катерів, дронів, тепловізорів тощо. Внесення законопроекту у повістку дня  підтримало 234 депутати.

«Запуск рибного патруля – перший крок у створенні на українських водоймах системи контролю європейського рівня. На цю реформу чекає 30 тис. працівників рибного господарства та 11 мільйонів-рибалок любителів.  «Пілотний» рибний патруль сьогодні готовий на 95%» – повідомив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів. ̶ Єдиним невирішеним питанням на сьогодні лишилася техніка. Та, що є на балансі у ліквідованої рибоохорони – брухт. Тож ми сподіваємось на підтримку держави щодо придбання сучасної техніки для Київського «пілоту».

За його словами, з 2000 претендентів через відкритий конкурс було відібрано 44 патрульних  для Київщини, зарплату інспекторам підвищено у 2,5 рази.   «Ми провели  фахове навчання рибних патрульних: теорія – іхтіологія, законодавство. Практика – управління плавзасобами, вогнева підготовка, надання першої медичної допомоги, основи самооборони та затримання порушників. Вже на початку червня рибний патруль готовий приступити до роботи», - зазначив Голова Держрибагентства.

Нагадаємо, перший в Україні рибний патруль розпочав навчання теоретичним дисциплінам 15 квітня, а з 16 по 31 травня тривають практичні навчання, фото звіт доступний за лінком. У підготовці рибного патруля були залучені викладачі Національного університету біоресурсів і природокористування, тренери національної поліції, експерти із вогневої підготовки та парамедицини. Наприкінці червня рибні патрульні проходитимуть курси підвищення кваліфікації у спеціалістів з Норвегії.

Новітні технології дозволять вибудувати на водоймі якісно нову систему контролю. Наприклад, нові катери в кілька разів економніше споживатимуть пальне. Використання дронів дозволить раціонально використовувати технічний та людський ресурс.

«Реальний, запущений, працюючий патруль Київщини буде наочною демонстрацією серйозності намірів і проєвропейських підходів держави до реформування рибного господарства. Протягом 2016 року  досвід «пілотного» патруля  буде використано по всій території України», ̶ заявив Ковалів.  Комплексне реформування системи контролю у  рибному господарстві також передбачає запровадження електронної системи моніторингу суден та звітності про вилов для рибалок-промисловиків,  а також сертифіката походження риби.

За інформацією прес-служби Держрибагентства

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux