Перший рік роботи Київського рибпатруля: детінізація промлову +40%

Опубліковано 19 червня 2017 року, 10:20

«Створюючи рибоохоронний патруль ми поставили собі на меті змінити підходи до роботи – фокус не на кількісних показних виявлених порушень, а на фіксації грубих порушень, виведення з тіні промислового вилову риби. Перший рік роботи довів ефективність патруля: детінізація промлову +40% по області, +75% до обсягу зафіксованих збитків – 1,9 млн грн проти 1,1 млн грн за часів ліквідованої рибоохорони.

16 червня виповнився рік із запуску Київського рибоохоронного патруля. За цей час патруль провів 1743 рибоохоронних рейди та викрив 1915 порушень правил рибальства, було вилучено 34 кілометри незаконних сітей. Збитки, завдані рибному господарству внаслідок цих порушень, складають майже 1,9 млн грн.

«Створюючи рибоохоронний патруль ми поставили собі на меті змінити підходи до роботи – фокус не на кількісних показних виявлених порушень, а на фіксації грубих порушень, виведення з тіні промислового вилову риби. Перший рік роботи довів ефективність патруля: детінізація промлову +40% по області, +75% до обсягу зафіксованих збитків – 1,9 млн грн проти 1,1 млн грн за часів ліквідованої рибоохорони. Вилучено в 2,5 рази більше незаконно добутої риби – 9,5 тонн», - зазначив Голова Державного агентства рибного господарства Ярема Ковалів.

Начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін повідомив, що патрулем було затримано 191 транспортний засіб та вилучено 1943 незаконних знарядь лову, складено та направлено в суд для притягнення порушників до відповідальності 1028 справ.

Через 1 рік з початку роботи у Київському рибпатрулі працює 44 патрульних. Вони проводять рибоохоронні рейди на водоймах, перевіряють законність продажу риби, водних біоресурсів у точках продажу, дотримання режимів промислового рибальства підприємцями галузі, а також ведуть роз’яснювальну роботу щодо правил рибальства серед рибалок-любителів, рибалок-спортсменів та рибалок-промисловиків.

Нагадаємо, Київський рибоохоронний патруль розпочав роботу 16 червня 2016 року. Патрульні пройшли фахове навчання із профільного законодавства, іхтіології, гідрології, спортивної та вогневої підготовки, курс управління плавзасобами та надання першої медичної допомоги. Після навчання було стажування у фахівців з Норвегії та Литви. Зарплату рибним патрульним підвищено з 1,2 тис. до 9 тис. грн. А 3 березня рибні патрульні вийшли в перший рейд на новій техніці.

На оснащення «пілотного» Київського рибного патруля було виділено 15 млн грн. Відбір підрядників та закупівля човнів та автомобілів проводилися через систему ProZorro, що дозволило зекономити більше 1 млн гривень. Ці кошти було направлено на придбання додаткового оснащення – ехолотів, приладів нічного бачення, станцій зв’язку.

В 2017 році запуск рибоохоронного патруля заплановано в багатьох областях України. Станом на 16 червня патруль вже запущено в 18 регіонах України.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux