Павленко: Україна та Німеччина активізують співпрацю в рамках міжнародних проектів

Опубліковано 18 січня 2016 року, 09:40

«Україна зацікавлена у розвитку двостороннього співробітництва з Німеччиною у сфері сільського господарства. Ми плануємо поглибити співпрацю з Німеччиною у сферах біоенергетики, ветеринарної медицини, фітосанітарії, насінництва та охорони прав на сорти рослин», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час зустрічі з Державним секретарем Федерального міністерства харчування, сільського господарства та захисту прав споживачів ФРН Петером Блейзером, яка відбулася в рамках Глобального форуму з продовольства та сільського господарства у Берліні.

Український міністр відзначив важливість двосторонньої співпраці в рамках міжнародних проектів, в першу чергу практичного галузевого спрямування. Зокрема, мова йде про Проект «Надання консультацій Україні з аграрної торгівлі в рамках поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ПВЗВТ) між ЄС та Україною», Проект у сфері екологічного землеробства, Проект для ознайомлення з технологіями ефективного, рентабельного і сталого господарювання у сільськогосподарських підприємствах з використанням техніки німецького виробництва, Проект економічної кооперації з підприємствами німецької аграрної економіки та Проект щодо створення Спеціалізованого союзу або асоціації в Україні на прикладі Німецького селянського Союзу.

«Україна зацікавлена у продовженні активного діалогу з Німеччиною в галузі сільського господарства. Спільні зусилля української та німецької сторін спрямовані на якнайшвидшу реалізацію зазначених проектів. Зокрема, Мінагрополітики України та Федеральне міністерство продовольства і сільського господарства Німеччини ще 10 листопада 2015 року підписали Протокол про наміри щодо Двостороннього проекту співробітництва «Надання консультацій Україні з аграрної торгівлі в рамках поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ПВЗВТ) між ЄС та Україною». В рамках проекту передбачається надання інформації українським експортерам стосовно вимог ПВЗВТ, наприклад, стосовно процедур митниці та квот, технічних вимог, статистичних даних, пільгових механізмів. Проект розрахований на 3 роки. Старт проекту передбачений у 1 кварталі 2016 року», - додав Міністр Олексій Павленко.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux