Павленко: Україна готова до участі в ізраїльських програмах розвитку агросектору

Опубліковано 23 березня 2016 року, 14:39

Український Міністр подякував керівництву МАШАВ за підтримку та активне співробітництво з Мінагрополітики України.

«Українська сторона зацікавлена у залученні ізраїльського досвіду у розвитку галузі сільського господарства. У цьому контексті, просимо розглянути можливість надання довгострокової допомоги у розробці, менеджменті, оцінці та реалізації експериментальних проектів та програм розвитку агросектору».  Про це зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України  Олексій Павленко під час зустрічі з заступником керівника Ізраїльського агентства з розвитку міжнародного співробітництва (МАШАВ) Іланом Флюссом.

Український Міністр подякував керівництву МАШАВ за підтримку та активне співробітництво з Мінагрополітики України.

Він також повідомив, що українські експерти на регулярній основі беруть участь у різногалузевих науково-дослідних програмах та курсах підвищення кваліфікації МАШАВ. У рамках роботи Спільної Українсько-Ізраїльської Комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва Сторони проводять роботу щодо розвитку співробітництва між українськими організаціями і МАШАВ у галузі тваринництва (молочне господарство), рослинництва (садівництво) та харчової промисловості.

Також у 2014 році започатковано «Український бізнес-проект розвитку плодоовочівництва». Партнером у впровадженні проекту виступає Центр міжнародного співробітництва MASHAV МЗС Ізраїлю. Проект спрямований на надання практичної та методичної допомоги в налагодженні ефективнішого ведення сільського господарства для українських фермерських господарств виробників плодоовочевої продукції.

«Співпраця з ізраїльською стороною в сфері інноваційного розвитку сільського господарства є для нас дійсно важливою. Сьогодні науково-дослідні установи України готові до започаткування співпраці за цілою низкою напрямів, зокрема:

- створення консалтингового центру за участю МАШАВ та Інституту тваринництва НААН для навчання фахівців технологіям утримання і годівлі високопродуктивних тварин, апробація в умовах Ізраїлю різних порід тварин;

- розвиток аквакультури і вивчення особливостей функціонування водних екосистем (Інститут рибного господарства НААН);

- створення спільних підприємств з розведення та вирощування об'єктів аквакультури і марикультури (риба, молюски, ракоподібні);

- навчання і стажування фахівців з аграрної економіки з питань ведення сільського господарства, формування ринкової інфраструктури, а також проведення спільних наукових конференцій із залученням наукових установ і вищих навчальних закладів та НААН», - підкреслив Міністр Олексій Павленко.

Прес-служба Мінагрополитики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux