Павленко: У 2016 році планується розширити експорт продукції з високою часткою доданої вартості

Опубліковано 04 лютого 2016 року, 17:34

«З 1 січня 2016 року агросектор України вийшов на якісно новий щабель розвитку. Десятки українських підприємств продовжують одержувати сертифікати та експортувати продукцію до ЄС. Розпочався експорт молочної продукції до Китайської Народної Республіки та кількість підприємств із дозволом на експорт до КНР постійно збільшується. Нове дихання отримують торговельно-економічні відносини між Україною та країнами Близького Сходу, Середньої Азії, Африки», - наголосив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко у своїй публікації в інтернет-виданні «Економічна правда».

Міністр зазначив, що у 2015 році вдалося відкрити нові ринки збуту та розширити вже існуючі, зокрема це стосується Китаю, Індії, Єгипту, Туреччини, Іспанії. Ці країни ввійшли в топ-5 за часткою товарообігу з Україною. При цьому, вітчизняному АПК вдалося зберегти позитивне сальдо практично з усіма регіонами світу. Завдяки цьому ми отримали рекордне загальне сальдо за роки незалежності - 11 мільярдів доларів США.

Основною продукцією, яку Україна постачала на зовнішні ринки у 2015 році традиційно стала продукція рослинництва (13.8 млрд доларів США): зернові злаки, олія соняшникова, насіння олійних культур, цукор, тютюнові вироби. За 12 місяців минулого року вітчизняний АПК експортував продукції тваринництва за загальну суму – 968 мільйонів доларів США  (м’ясо та субпродукти, молокопродукти, готові чи консервовані продукти з м’яса тощо).

Імпортували за минулий рік також переважно рослинницьку продукцію на суму 3 млрд доларів США (плоди, горіхи та цедра, кава чай, прянощі, тютюнові вироби). Продукції тваринництва було імпортовано на суму 730.7 млн доларів США.

«Якщо у минулому році ми тільки «прокладали торговельні стежки» до нових країн, доводили якість вітчизняної продукції, серйозність та надійність співпраці з нами, то у 2016 році настав час для перемовин нового рівня - відкриття нових експортних позицій, поглиблення торговельних відносин, експорт продукції з високою часткою доданої вартості», - зазначив Міністр Олексій Павленко.

Прес-служба Мінагрополітики

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux