портал в режимі тестування та наповнення
0 800 215 010
Гаряча лінія Мінагрополітики
1545
Урядова гаряча лінія
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павленко: Органічне землеробство – крок до нарощування виробництва високоякісних продуктів харчування

Опубліковано 02 лютого 2016 року, 14:23

«Розвиток органічного виробництва – це крок до нарощування виробництва високоякісних продуктів харчування як для власних потреб, так і для перспективних зовнішніх ринків. Адже увага світової громадськості до органічної продукції неухильно зростає», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко у своїй публікації на порталі «Лівий берег».

За його словами, завдяки сприятливим природно-кліматичним умовам, Україна може легко відмовитися від індустріалізованих методів агровиробництва та перейти на органічне землеробство. 

«У нас є досвід виробництва і застосування біозасобів, відтворення родючості завдяки застосуванню ґрунтозахисних технологій, органічних добрив, сидератів, зменшення внесення мінеральних добрив та пестицидів», - наголошує Міністр.

Основними видами органічної продукції, яка виробляється та споживається в Україні є: фрукти та овочі; зернові культури; м’ясо та молочні продукти; крупи та хлібобулочні вироби, а також дитяче харчування.

«Уже сьогодні експорт органічної продукції з України здійснюється в країни Європейського Союзу, зокрема, Німеччину, Австрію, Польщу, Італію,  Францію, Нідерланди, Данію, а також Швейцарію, США та Канаду.  При цьому чисельність фермерських господарств, які виробляють продукти органічного походження, в Україні невпинно зростає», - додав Міністр Олексій Павленко.

Прес-служба Мінагрополітики

 

 

Більше за темою