Павленко: міжнародне співробітництво та залучення інвестицій - ключові завдання агросектору на 2016 рік

Опубліковано 30 грудня 2015 року, 12:37

«Аграрна галузь - не просто одна з найпотужніших галузей виробництва в країні, але й одна з найбільших перспективних. Нам є куди розвиватися і до чого прагнути. 2016 рік повинен стати роком реалізації потенціалу агросфери», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко у своїй публікації на порталі «РБК-Україна».

За його словами, серед ключових завдань на наступний рік - розширення міжнародного співробітництва та залучення інвестицій в агросектор. Зокрема, у 2016 році планується укласти низку угод про зону вільної торгівлі з державами-партнерами України - Ізраїлем, Туреччиною та В'єтнамом. Також планується підписати ряд Меморандумів та Угод у галузі сільського господарства з Індонезією, Індією, Китаєм та Іспанією.

Крім того, одним з головних аспектів покращення становища в агросекторі є пошук і залучення інвестиційних ресурсів у національний АПК, без чого неможлива модернізація виробничих потужностей.

«У наступному році Мінагрополітики продовжить переговорний процес з міжнародними та регіональними фінансовими інституціями з метою залучення фінансових ресурсів», - наголосив Міністр.

Зокрема, серед перспективних інвесторів - такі значимі світові установи, як Міжнародна фінансова корпорація, Міжнародний банк, Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк.

«Вже сьогодні бачимо результати активної співпраці з Європейським інвестиційним банком - нам вдалося підписати угоду стосовно залучення 10 млрд грн кредитних грошей для аграріїв. І це відбулося до кінця цього року, як ми і обіцяли», - констатує Олексій Паленко.

Наступною зупинкою, на переконання очільника відомства, має стати залучення інвестицій у відновлення систем зрошування на півдні України, що дозволить підвищити урожайність та збільшити виробництво у сфері агропромислового комплексу. Реалізація проекту зрошення, який охоплює 5 південних областей, стратегічно важлива для продовольчої безпеки України.

«Тому у 2016 році ми очікуємо залучити до 1 млрд дол. інвестицій. Передбачуваний ефект від реалізації проекту - зрошення майже 400 тис. га сільського господарських угідь, а звідси - збільшення урожайності в три рази та підвищення доходів сільгоспвиробників виробників», - зазначив Міністр Олексій Павленко.

Прес-служба  Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux