Павленко: Експорт агропродукції за 11 місяців склав більше 13 мільярдів доларів США

Опубліковано 10 грудня 2015 року, 14:55

За словами Міністра, рекордні показники експорту зернових дозволили потрапити Україні до трійки світових експортерів цієї продукції, поступившись лише США і ЄС. Сьогодні агропромисловий комплекс України, безумовно, є локомотивом економіки, забезпечуючи 14 % загального обсягу ВВП.

«За 11 місяців цього року загальний експорт агропродукції склав більше 13 мільярдів доларів США. Таким чином, ми суттєво підтримали фінансову безпеку країни. Ми маємо рекордні цифри по експорту: перше – 34,8 млн. тонн зернових, друге – рекордні показники в історії України позитивних валютних надходжень саме від аграрної сфери - за 10 місяців отримано 8,8 млрд доларів США», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, звітуючи про підсумки роботи за рік в Кабінеті Міністрів України. 

За словами Міністра, рекордні показники експорту зернових дозволили потрапити Україні до трійки світових експортерів цієї продукції, поступившись лише США і ЄС. Сьогодні агропромисловий комплекс України, безумовно, є локомотивом економіки, забезпечуючи 14 % загального обсягу ВВП. Наша країна займає одні з найвищих позицій в рейтингах світових експортерів аграрної продукції: ми 1-і в світі по постачаннях соняшникової олії, треті - кукурудзи, 4-і - ячменю, 6-і - пшениці, 7-і - сої та 8-і - курятини.

Наша мета в найближчі роки експортувати аграрну продукцію на понад 20 млрд дол. США. При цьому ми плануємо збільшити виробництво та експорт продукції переробки з високою часткою доданої вартості, що стане можливим за умови системного впровадження практики сталого сільського господарства ЄС та системи безпечності харчових продуктів.

«Аграрний сектор утримує статус найбільш перспективної галузі в системі національного господарства України. Всупереч очікуванням скептиків, за цей рік нам вдалося не тільки забезпечити продовольчу безпеку країни, але й втілити експортний потенціал вітчизняного агросектору, наростити виробничі потужності та розширити міжнародні зв’язки. Все, що зараз необхідно, - подальша цілеспрямована робота, від якої багато в чому буде залежати економіка всієї країни», - наголосив міністр Олексій Павленко. 

 

                                               Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux