Павленко: Для України є актуальним досвід Німеччини в реформуванні АПК

Опубліковано 16 січня 2016 року, 11:07

«Україна приділяє особливу увагу розвитку взаємовигідного співробітництва з Німеччиною в АПК, зокрема в аспекті поглиблення торговельно-економічних зв’язків. Наразі двосторонні відносини між Україною та Німеччиною в аграрній галузі відбуваються в рамках Українсько-Німецького Аграрного Комітету, останнє (13-те) засідання якого відбулося 14 вересня 2015 року в м. Київ», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час зустрічі із Федеративним Міністром продовольства та сільського господарства Німеччини Крістіаном Шмідтом, яка відбулася в рамках Глобального форуму з продовольства та сільського господарства у Берліні.

Міністр зауважив, що основними аспектами двосторонньої співпраці сьогодні виступають насінництво, біоенергетика та ветеринарні питання.

За його словами, за 11 місяців 2015 року товарообіг між країнами склав $473,9 млн. Зокрема експорт - $169,4 млн. Переважно експортувалися зернові злаки - $62,4 млн, мед натуральний – $24,2 млн, м'ясо та субпродукти – $15,9  млн.

Частка імпорту склала $304,5 млн.  Серед основних позицій імпорту -  інші харчові продукти ($62,5 млн), тютюн та вироби з нього ($28,7 млн), м'ясо та субпродукти ($20,6 млн).

Також Міністр наголосив на значимості проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» в Україні, дія якого продовжена ще на 3 роки (2016 – 2019 р.р.)

 «Співпраця у рамках проекту становить для Мінагрополітики особливий інтерес, з огляду на досвід Німеччини у реформуванні сільського господарства Східної Німеччини», - заявив він.

 Проект підтримує Україну в питаннях розвитку сталого сільського господарства, ефективної переробної промисловості та підвищенні міжнародної конкурентоспроможності відповідно до принципів ринкової та регуляторної політик. Крім того, проект надає інформацію про німецький, зокрема, східнонімецький, а також міжнародний, європейський досвід з розробки рамкових аграрно-політичних умов, а також з організації відповідних аграрно-політичних установ.

«Для вироблення зваженої політики у сфері розвитку агропромислового комплексу Україна потребує відкритого діалогу та тісної співпраці з Німеччиною у таких актуальних напрямах, як залучення інноваційних технологій в агропромислове виробництво, забезпечення європейських стандартів якості та безпеки продуктів харчування, сприяння у розробці стратегії реформування системи професійної освіти та підвищення кваліфікації, сприяння розвиткові профільних асоціацій в агросфері, а також біоенергетика», - додав Міністр Олексій Павленко.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux