ПАТ «Аграрний фонд» закупить більше мільйона тонн зерна врожаю 2016 року, - Андрій Радченко

Опубліковано 23 березня 2016 року, 15:39

ПАТ «Аграрний фонд» планує закупити зерна врожаю 2016 року у розмірі 1 060 тис. тонн. За результатами осінньої форвардної кампанії Товариством укладено контрактів на 421,5 тис. тонн продовольчого зерна з 115 контрагентами. Про це голова правління ПАТ «Аграрний фонд» Андрій Радченко заявив під час прес-конференції 23 березня в «Укрінформі».

«Нещодавно ПАТ «Аграрний фонд» оголосив про початок весняної форвардної програми закупівлі зернових врожаю 2016 року. Загальний обсяг закупівель має скласти 640 тис. тонн зерна. З них 578 тис. тонн - пшениця, 50 тис. тонн - жито та 10 тис. тонн - гречка», - сказав Андрій Радченко.

Загальна сума коштів, яка буде витрачена під час весняної форвардної програми, має скласти 1,5 млрд грн.

Голова правління також зазначив, що за результатами осінньої форвардної програми урожаю 2016 року ПАТ «Аграрний фонд» надав аванс сільгосптоваровиробникам на суму 956,9 млн грн. Це на 77,6 млн грн більше, ніж в попередньому році, та складає 14,3% від загального обсягу залучених кредитних коштів на проведення осінньо-польових робіт в Україні у 2015 році.

За форвардною програмою врожаю 2015 року Товариством було законтрактовано 942,1 тис. тонн зерна. Фактично ж аграрії поставили 745,1 тис. тонн зерна.

Відхилення від плану спричинено як браком обігових коштів, так і несприятливими кліматичними умовами, внаслідок чого класність зерна при поставці була нижчою, ніж при контрактації, і Товариством було прийнято рішення закривати поставки в рамках попередньої оплати.

В результаті Товариством отримано 745,1 тис тонн зерна, також близько 52 тис. тонн законтрактованого зерна було компенсовано грошовими коштами. Проблемною залишається поставка ще 3,9 тис. тонн зерна, що складає 0,5% від обсягу форвардної програми, але за цими контрактами Товариство веде претензійно-позовну роботу.

«У нас всього один проблемний контракт на 3,9 тис. тонн, а це - 0,5% від загального об'єму. Маю сказати, що це унікальний показник. Таких показників немає навіть в банківській системі, де є і застава, і служба безпеки», - зазначив Андрій Радченко.

За інформацією прес-служби ПАТ «Аграрний фонд»

 


 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux