«Основна тематика Агробалту-2016 — якісні та безпечні продукти і нові технології», - Владислава Рутицька

Опубліковано 01 квітня 2016 року, 10:31

«Ми мали низку дуже ефективних зустрічей та перемовин. Зокрема з Міністром сільського господарства Литви Вірджінією Балтрайтієне обговорили можливі кроки щодо збільшення товарообігу між двома країнами. Переконана, що ми можемо збільшити товарообіг мінімум в 2 рази, до $200 млн. Говорили про євроінтеграційні реформи в Україні і використання литовського досвіду.

 

Литовська Республіка та Україна продовжать поглиблювати співпрацю в євроінтеграційних реформах нашої держави та працювати над збільшенням товарообігу між країнами. Про це відзначила заступник Міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька, коментуючи робочу поїздку до Литви на чолі делегації Мінагрополітики. 

«Ми мали низку дуже ефективних зустрічей та перемовин. Зокрема з Міністром сільського господарства Литви Вірджінією Балтрайтієне обговорили можливі кроки щодо збільшення товарообігу між двома країнами. Переконана, що ми можемо збільшити товарообіг мінімум в 2 рази, до $200 млн. Говорили про євроінтеграційні реформи в Україні і використання литовського досвіду. Це стосується, наприклад, оптимальної системи контролю безпечності і якості агропродукції, згідно з кращими європейськими законодавчими практиками. Окремо говорили про виробництво органічних продуктів в Литві, і використання Україною цього досвіду. Вважаю, що саме органічні продукти можуть стати візитівкою для наших товарів в ЄС», - відзначила заступник Міністра.

Також Владислава Рутицька відзначила, що 2016 року основна тема міжнародної виставки Агробалт була тема якості і безпечності нових продуктів та нові технології.

 

«Під час форуму “Перспективи і рішення для агропромислового комплексу України” мала можливість обговорити з європейськими колегами підвищення конкурентоспроможності аграріїв та створення ефективного ланцюга поставок продуктів харчування. І ще одна важлива зустріч з Єврокомісаром Філом Хоганом. Проінформували про плани на 2016 рік, згідно з раніше затвердженим планом. Піднімали також питання торгівлі і створення умов для збільшення товарообороту в агросекторі між Україною і ЄС», - додала вона.  

Прес-служба Мінагрополітики

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux