Олексій Павленко: В процесі приватизації держава не має права на помилки

Опубліковано 22 червня 2015 року, 13:51

Міністерство, місцева влада та всі зацікавлені сторони мають здійснювати спільний контроль над дотриманням закону на кожному з етапів роздержавлення. Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час спільної наради робочих груп щодо підготовки держкомпаній до приватизації.

«Наша мета — правильно пройти всі процедури, аби потім не було законних підстав оскаржити жодне рішення. Гостро стоїть питання прискорення процедури, яка за умови сьогоднішнього законодавства складатиме мінімум 7 місяців, але основне — правове поле. У нас немає права на помилку, адже кожна юридична неточність може коштувати людям роботи», — заявив Міністр.

Зі свого боку присутній на нараді в.о. директора державного радгоспу «Виноградна долина» (Миколаївська область) Микола Підгородинський додав, що роздержавлення ускладнює виноградарський статус ДП: «Зі всієї землі під виноградниками лише 5,5%. Процедура дуже складна, наш колектив не може домогтися вже 4 роки».

Представник Мирогощанського іподрому додав, що з майже 3 тис. га землі розпаюванню будуть підлягати 2 тис. га. Це задовольнить земельні права всього трудового колективу, пенсіонерів та соціально-культурної сфери. Близько 800 га залишиться у користуванні іподрому та можуть бути запропоновані інвестору. «За останні півтора роки ми втратили 60 пенсіонерів, більше чекати ми не можемо. Скоріше роздержавлення зніме соціальну напругу та дозволить залучити приватне фінансування», — сказав юрист іподрому Ігор Пшеюк.

Додатково: Лише у підпорядкуванні Міністерства аграрної політики та продовольства України перебуває 571 ДП. З них формально функціонують 96, а прибуткових - лише 20. Сукупні збитки державних аграрних активів за результатами минулого року сягнули 500 млн грн. Зі свого боку міністерство ініціювало масштабне роздержавлення, яке відновить економічну активність компаній та забезпечить земельні права трудових колективів. Наразі реалізується пілотний проект, учасниками якого стали 10 державних підприємств. Одне з них вже переведено до сфери управління Фонду держмайна. До проекту найближчим часом планується залучити ще 86 компаній.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux