Олексій Павленко: у власності міністерства не має бути жодного держпідприємства

Опубліковано 29 лютого 2016 року, 14:07

Він повідомив, що станом на 26 лютого, Міністерством аграрної політики та продовольства України отримано 90 проектів фінпланів на 2016 рік з понад 90 активних підприємств, які входять до сфери управління відомства. Із них затверджено лише 32 фінансових плани.

«Активізація економічної діяльності в агропромисловому комплексі неможлива без масштабного роздержавлення підприємств галузі. Проведена минулого тижня нарада в міністерстві щодо складання фінансових планів державних підприємств на 2016 рік та стану справ з виплати заробітної плати ще раз довела: держпідприємства якнайшвидше повинні перейти у приватні руки», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко у своєму блозі на інтернет-порталі «Лівий берег».

Він повідомив, що станом на 26 лютого, Міністерством аграрної політики та продовольства України отримано 90 проектів фінпланів на 2016 рік з понад 90 активних підприємств, які входять до сфери управління відомства. Із них затверджено лише 32 фінансових плани. При цьому, додає Олексій Павленко, практично усі проекти фінансових планів не відповідають вимогам та методичним рекомендаціям по розробці фінансового плану, затвердженими наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 02 березня 2015 року №205 та неодноразово повертались міністерством на доопрацювання.

Очільник відомства наголосив, що невтішні ситуація також спостерігається із заробітними платами на державних підприємствах. Станом на 1 січня  2016 року заборгованість із заробітної плати ДП, що належать до сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства, становить більше 11 млн грн. (53 підприємства-боржника), у тому числі на економічно активних – майже 4 млн грн ( 34,5 % від загальної суми боргу).

«Ситуація, що склалася - це реальний доказ того, що у власності міністерства має бути нуль державних підприємств, адже планові показники фінансово-господарської діяльності ДП дуже важливі, бо закладають основу для подальших розрахунків під час формування державного бюджету України. Вважаю, що лише справжній господар зможе дати друге дихання виробничим процесам на державних підприємствах, тому вихід із ситуації єдиний - тотальна, безповоротна приватизація», - підсумував Міністр Олексій Павленко.

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux