Олексій Павленко: Польський досвід в аграрній галузі дуже важливий для України

Опубліковано 23 липня 2015 року, 11:48

«Врахування міжнародного досвіду реформування аграрного сектору є важливим кроком до втілення якісних реформ в Україні», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час зустрічі із представниками Агентства США з міжнародного розвитку USAID та колишнім Міністром сільського господарства Польщі Войцехом Олійнічаком  Сторони обговорили перспективи співпраці щодо запровадження адміністративних реформ у аграрній галузі.

Новий підхід до кадрової політики міністерства був позитивно оцінений представниками USAID та польським експертом. Водночас вони висунули пропозицію щодо запровадження нових механізмів координації роботи Мінагрополітики та його взаємодії із міжнародними донорами, які сформовані із врахуванням польського досвіду реформування галузі.

Одним із таких механізмів може стати FARDA (Foundation for Agriculture and Rural Development Assistance) – Фундація сприяння розвитку сільського господарства та сільських районів. Головною метою створення фундації буде зміцнення управління проектами у секторі, а також покращення доступу до аналізу політики на основі фактичних даних, досліджень і ринкової інформації, спрямованої на підвищення конкурентоспроможності сектору, продовольчої безпеки та сталого розвитку сільських районів.

«Я підтримую ідею створення подібної інституції. Основними принципами її роботи мають стати політична незаангажованість, високий рівень професіоналізму залучених фахівців. FARDA повинна об’єднувати працівників Міністерства, провідні громадські організації, але при цьому не бути прив’язаною до жодного складу уряду, залишаючись абсолютно незалежною», - наголосив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

Заступник Міністра з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька також позитивно оцінила проект створення цієї інституції, представлений USAID. «Така інституція надзвичайно потрібна в Україні за сучасних умов. Найближчим часом ми розробимо необхідні документи для її запровадження – Меморандум про взаєморозуміння, попередню програму дій та проект бюджету», - зазначила заступник Міністра.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux