Олексій Павленко: Міністерство зацікавлене в залученні ЄБРР до нових проектів у галузі сільського господарства

Опубліковано 10 березня 2016 року, 09:32

 «Міністерство аграрної політики та продовольства провадило активну реформаторську політику. Ми поставили для себе важку мету – перетворити агросектор на галузь №1 в економіці країни. Для цього були започатковані масштабні зміни: дерегуляція, приватизація, інституційна реформа, диверсифікація ринків збуту, започатковані реформи земельних відносин та системи державної підтримки сільського господарства та боротьба з корупцією, покращена інвестиційна привабливість галузі. Більш ніж за рік роботи вдалося зробити багато,  ще більше ми плануємо зробити за цей рік», -  зазначив  Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час зустрічі з керівництвом ЄБРР, коментуючи перебіг реформ в аграрному секторі.

 

Під час зустрічі очільник відомства відзначив внесок експертів ЄБРР у впровадження реформ у галузі, зокрема їх участь у розробці Єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на 2015-2020 рр. і удосконаленні законодавства, особливо що стосується законопроекту про аграрні розписки.

«Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) завжди був і надалі залишається стратегічним, надійним партнером українського агропромислового сектору та Міністерства аграрної політики та продовольства України. Проекти, які ЄБРР реалізовував у сфері сільського господарства, стали поштовхом для створення потужної аграрної індустрії України», - наголосив Олексій Павленко.

За його словами,  ЄБРР – найбільший фінансовий інвестор в Україну. У 2015 році підприємства галузі отримали за його програмами кредитних ресурсів на $300 млн.

«Міністерство зацікавлене в активному залученні ЄБРР до участі в проекті з розробки та реалізації механізмів та інструментів фінансової підтримки малих і середніх сільськогосподарських підприємств. Ми вдячні ЄБРР за готовність співпрацювати в рамках ініційованих проектів з розвитку сільських територій», - додав Олексій Павленко.

Зокрема, на 2016 рік запланована робота з розширення співробітництва за такими напрямами:

o      надання ЄБРР фінансової допомоги малим фермерам; підтримка у створенні кооперативів (study tours in EU countries);

o      посилення юридичної допомоги з питань переходу прав власності на землю;

o      удосконалення системи розподілу ризиків при фінансуванні ЄБРР проектів в агросекторі України.

«Діалог та взаємодія між Міністерством і бізнесом є важливим інструменти у формуванні ефективної  політики державно-приватного партнерства. Це шлях до злагоджених дій, дієвих рішень та перспективних проектів. Це механізм узгодження важливих правових актів з урахуванням інтересів держави і приватного сектору. Тому Мінагрополітики відкрите до широкого співробітництва і готове реалізовувати різні проекти, які може ініціювати ЄБРР», - підсумував Міністр.

Прес-служба Мінагрополітики

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux