Олексій Павленко: Міністерство вживає заходи для розвитку малих та середніх фермерських господарств

Опубліковано 10 лютого 2016 року, 21:06

Він повідомив, що з метою стимулювання підприємницької активності та  диверсифікації зайнятості сільського населення наразі схвалено Концепцію розвитку сільських територій.

«Підтримка малого та середнього бізнесу на селі є одним із пріоритетів роботи Мінагрополітики. Саме він сприяє розбудові сільських територій та підвищенню конкурентоздатності сільських господарств.  Сьогодні вживається низка заходів для розвитку малих та середніх фермерських господарств», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час виступу на Комітеті Верховної Ради України з питань економічної політики.

Він повідомив, що з метою стимулювання підприємницької активності та  диверсифікації зайнятості сільського населення наразі схвалено Концепцію розвитку сільських територій. Крім того, зусиллями Міністерства забезпечено реалізацію спільних з міжнародними організаціями проектів.

Так, за підтримки канадського Уряду реалізуються проекти розвитку зерносховищ та сільськогосподарських кооперативів в Україні: «Канадський кооперативний зерновий проект», «Розвиток молочного бізнесу в Україні» та проект бізнес-розвитку плодоовочівництва. Загальний бюджет фінансування зазначених проектів становить майже 53 млн канадських доларів. За період реалізації проектів надано підтримку на побудову двох комплексів зі зберігання, прийомки та первинної доробки зерна для зернових сільськогосподарських кооперативів та виробників сільськогосподарської продукції. Планується здійснити навчання та обмін досвідом з вирощування, збереження, маркетингу плодоовочевої продукції для 30 тисяч малих і середніх господарств.

Також за підтримки американського Уряду здійснювалась реалізація проектів «USAID «АгроІнвест» та міжнародний благодійний фонд «Добробут громад». В рамках проекту підтримано створення 20 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, 1 національний та 7 регіональних оптових ринків сільськогосподарської продукції, 4 плодоовочесховища та 1 молокопереробне підприємство організованих ринків.

У поточному році планується підтримати 170 сімейних ферм та одна тисяча особистих селянських господарств. Загальний обсяг залучених коштів становить 4,3 млн доларів США.

 

«Також,  ми запровадили механізм страхування майбутнього врожаю ярих зернових сільськогосподарських культур, соняшнику та цукрового буряку з державною підтримкою від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування», - додав Міністр.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux