Олексій Павленко: Мінагрополітики прискорює процес роздержавлення ДП

Опубліковано 19 червня 2015 року, 18:51

За підтримки народних депутатів, фахівців Фонду державного майна та експертів Міністерство аграрної політики та продовольства прискорює процес роздержавлення підпорядкованих ДП. Про це заявив Міністр Олексій Павленко під час спільної наради робочих груп щодо підготовки держкомпаній до приватизації.

Очільник аграрного відомства підкреслив, що процес роздержавлення є незворотнім, та подякував робочим групам за конструктивний діалог щодо оптимальних механізмів приватизації. «Спільними зусиллями ми прискорюємо процес, який «гальмував» 23 роки. Бачу, що всі сторони, у тому числі Фонд держмайна, зацікавлені в оперативному реформуванні галузі. Разом з тим, саботаж, затягування оформлення документації та сприяння розкраданню державної власності на місцях є неприпустимим. На це буде відповідна реакція, у тому числі з точки зору кадрових рішень», — наголосив Міністр.

Наразі робочі групи міністерства з Фондом держмайна України та грузинським Фондом інновацій та розвитку успішно реалізують пілотний проект з роздержавлення, учасниками якого стали 10 ДП різної спеціалізації. «Ми детально проаналізували їхню діяльність. За результатами ми прийняли спільне рішення залучити до такого підходу всі 86 аграрних підприємств, які увійшли до постанови Уряду №271», — повідомив заступник робочої групи Олексій Зубрицький, підкресливши, що вказані 86 ДП за результатами I кварталу поточного року завдали державі 10 млн грн збитків.

Він підкреслив, що вже прийнято рішення щодо роздержавлення 7 ДП, які в найближчий час будуть передані до сфери управління фонду держмайна. У той же час, близько 28 підприємств очікують дозволу до приватизації з боку Кабінету Міністрів.

За результатами засідання профільним департаментам Мінагрополітики доручено прискорити прийняття рішень про приватизацію, забезпечити передачу активів до Фонду держмайна, посилити контроль над оформленням ДП правовстановлюючих документів на нерухомість та земельні ділянки. В дискусії взяли участь представники робочих груп, народні депутати – члени Комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин, керівники ДП.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux