Олексій Павленко: Для виконання п’яти моїх завдань у голови Держрибагентства є рік. Довше чекати ніхто не буде

Опубліковано 16 червня 2015 року, 16:43

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко поставив п’ять завдань з відродження рибної галузі перед головою Державного агентства рибного господарства України Яремою Ковалівим.

«Рибна галузь переживає, напевно свої гірші часи. За попередні періоди скоріше запроваджували антиреформи, аніж реальні зміни. Не секрет, що сьогодні це чи не найбільш тіньова сфера. Тому перше завдання для агентства — забезпечити відкритість роботи та прозорість кадрової політики», — сказав очільник аграрного відомства на брифінгу.

Другим завданням, як наголосив міністр, «є створення умов, аби в системі рибного господарства не було місця корупції, і це не просто боротьба з корупцією, а достеменна зміна системи».

 «Держрибагентство – вагомий інструмент у забезпеченні продовольчої безпеки країни. Відтак, третім пріоритетом має стати збільшення власного виробництва аквакультури та зниження імпортозалежності», - наголосив Олексій Павленко.

Четвертим завдання очільнику Держрибагентства є дерегуляція галузі та радикальне зменшення дозвільних процедур, що стане основою для залучення в галузь інвестиції.

П’ятим завданням Міністр назвав наближення галузі до європейських стандартів. «На часі проведення реформ та запровадження європейської практики саме в питаннях контрольних, наглядових і квотних функцій», — підкреслив Олексій Павленко. Він наголосив: «На виконання цих завдань в нас є один рік. Довше чекати ніхто не буде. Зміни потрібні галузі негайно».

Зі свого боку Ярема Ковалів повідомив, що почав роботу на посаді з консультацій з громадськістю, галузевими асоціаціями, українськими та міжнародними установами. За результатами дискусії агентство вже працює над розробкою «дорожніх карт» та законодавчими ініціативами. Зокрема, в сфері дерегуляції, врегулювання промислового та любительського вилову. «Потенціал галузі дуже високий. Україна – друга в Європі за площею водних поверхонь. Водночас за обсягом рибної продукції займаємо одне з останніх місць, — сказав Ярема Ковалів. — Реформи на основі європейського досвіду дозволить збільшити вилов риби в 4-5 разів, і відмовитись від 80% імпорту».

Прес-служба Мінагрополітики

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux