"ОЕСР визначив агробізнес як один з трьох секторів з потенціалом посилення конкурентоспроможності України", - Владислава Рутицька

Опубліковано 19 листопада 2015 року, 17:27

Одним з пріоритетів Мінагрополітики є співпраця із міжнародною спільнотою. Зокрема, реалізація спільних із ОЕСР проектів з підтримки малого та середнього підприємництва та кредитного гарантування є важливою для розвитку агросектору України.

Про це зазначила заступник Міністра під час засідання робочої групи з сільського господарства ОЕСР.

Міністерство аграрної політики та продовольства України залучено до участі в проекті ОЕСР «Стратегія секторної конкурентоспроможності для України», який здійснюється з 2009 року.

У рамках проекту було створено дві робочі групи «Доступ до фінансів у секторі агробізнесу» та «Покращення професійних навиків шляхом налагодження державно-приватного партнерства в освітній системі України».

"Попередні етапи роботи проекту показали, що доступ до фінансування, особливо для малих та середніх підприємств, а також розрив у професійних навиках є бар’єрами, що уповільнюють ріст агросекторів. Українська сторона опрацювала всі зауваження, затвердила рекомендації щодо впровадження Схеми гарантування кредитів для малих і середніх підприємств в агробізнесі та Схеми стажування для студентів ВНЗ в агробізнесі", - сказала Владислава Рутицька.

Результатом опрацювання цього напряму стала започаткована пілотна схема стажування студентів Львівського національного університету на виробництві.

"В Україні більше 3 млн українців працюють в аграрному секторі. Міжнародній спільноті ми наголошуємо на тому, що малі та середні підприємства потребують більшої уваги та підтримки з боку інвесторів та Уряду. Середній та малий бізнес мають чітко розуміти - вони є захищеними з боку держави та можуть розраховувати на вигідні кредити та інвестиції", - додала заступник міністра.

Довідково: Мінагрополітики України опрацювало матеріали стосовно імплементації рекомендацій ОЕСР щодо удосконалення державної політики та покращення інвестиційної привабливості вибраних секторів з високим потенціалом підвищення конкурентоспроможності агропромислового комплексу та надало свої зауваження та пропозиції щодо інвестиційної політики в сільському господарстві за напрямами: землекористування та водоволодіння; торговельна політика в сільському господарстві; розвиток інфраструктури, фінансового сектору, людських ресурсів; екологічна політика тощо.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux