На Одещині обговорювали питання розвитку фермерства з урахуванням регіональних особливостей

Опубліковано 12 жовтня 2017 року, 19:28

12 жовтня 2017 року в м. Одеса розпочала роботу Міжнародна науково-практична конференція «Економічні та соціальні аспекти розвитку України на початку XXI століття».

Захід проходить в рамках реалізації за ініціативи Мінагрополітики проекту «Агроекологічний кластер «Фрумушика-Нова»,  мета якого полягає у створенні моделі інноваційних підходів до сільського розвитку степових регіонів України в умовах зміни клімату.

Серед учасників конференції – представники органів виконавчої влади Одеської, Запорізької, Кіровоградської, Миколаївської, Дніпропетровської та Херсонської областей, Тарутинської райдержадміністрації та районної ради, керівники та фахівці вищих навчальних закладів Одещини, представники Академії наук Республіки Молдова та Генеральний консул Румунії в м. Одеса.

Від Міністерства аграрної політики та продовольства України участь у Міжнародній конференції взяли заступник Міністра Віктор Шеремета та директор Департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва Андрій Стефанович. Окрему увагу було приділено питанням розвитку фермерства та сільських територій південного регіону.

«Сьогодні ми вже маємо схвалену Урядом Концепцію з розвитку фермерства та кооперації, на реалізацію якої закладено значний фінансовий ресурс. Для того, щоб програма вчасно і ефективно запрацювала, вже зараз йде активний пошук механізму розподілу фінансування. Важливим етапом цієї роботи є діалог з представниками усіх регіонів, аналіз регіональних особливостей ведення сільськогосподарської діяльності та напрацювання ефективних рішень», - зазначив Віктор Шеремета під час виступу на конференції.

Під час заходу учасників було поінформовано про пріоритетні напрями державної політики в аграрному секторі, зокрема в частині надання у 2018 році підтримки малим та середнім сільгосптоваровиробникам. Крім того, в доповідях виступаючих висвітлювались питання щодо інвестиційної привабливості туристичних дестинацій Одеської області, маркетингового управління інноваційним розвитком підприємств виноградарства і виноробства, створення кластерів в агропромисловій сфері південного регіону.

В рамках конференції також відбулось засідання круглого столу на тему: «Розробка інноваційних пропозицій для проектування нової поселенської мережі степових регіонів України за умов зміни клімату».

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux