На «Агро-2019» презентовано дорожню карту розвитку ягідництва України

Опубліковано 05 червня 2019 року, 16:55

4 червня в рамках ХХХІ Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2019» відбулася презентація дорожньої карти розвитку ягідництва України. Участь у заході взяла заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, координатор сектору економічного, торговельного та міжнародного фінансового співробітництва Представництво Європейського Союзу в Україні Сімон Раудіно, президент Асоціації «Ягідництво України» Ірина Кухтіна, представники Мінагрополітики, проекту ITC, виробники плодово-ягідної продукції.

«Над дорожньою картою з розвитку ягідництва працювали міністерства, галузеві асоціації та науковці для того, щоб дати виробникам ягідної продукції нові орієнтири щодо розвитку їх бізнесу, розширення експортних можливостей та диверсифікації постачань на зовнішній ринок та в торгівельні мережі», - зауважила Олена Ковальова.

Так, головною метою впровадження дорожньої карти є допомога дрібним українським виробникам ягід у розвитку підприємств, підвищенні конкурентоспроможності та експорту через виконання санітарних, фітосанітарних заходів, технічних стандартів, проведення сертифікації, вдосконалення інфраструктури та підвищення рівня знань про сучасні технології.

Зокрема, у стратегічному документі відображено подальший розвиток галузі, в контексті, зміцнення ланцюгів постачання ягідної продукції, зміцнення інституцій в Україні та стратегічного підходу Уряду до розвитку галузі.

Також Олена Ковальова акцентувала, що галузь садівництва, ягідництва та виноградарства та хмелярства підтримується в Україні на державному рівні.

Так, у 2018 році 96% ягідних насаджень були закладені завдяки державній підтримці, зокрема, 167 суб’єктів господарювання заклали 3 690 га плодово-ягідних культур, з яких 902 га ягідників. У 2019 році на бюджетну програму «Державна підтримка розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними» для компенсації витрат на садивний матеріал» передбачено 400 млн грн.

Довідково:

Дорожня карта створена в рамках проекту ITC – «Eastern Partnership: Ready to Trade – an EU4Business Initiative», впровадження якої проводиться за підтримки Мінагрополітики, Мінекономрозвитку, Мінінфраструктури, Мінфіну, галузевих асоціацій та наукових інституцій.

Реалізація Дорожньої карти передбачає якісне та кількісне зростання експорту ягідної продукції, брендовану ідентифікацію української ягідної продукції, розширення можливостей обміну досвідом зі світовими партнерам, поширення використання сучасних ефективних технологій, поширення співпраці з ЄС в сфері використання пестицидів та інше.

Строки реалізації дорожньої карти – 2019-2024 рр.

Прес-служба Мінагрополітики

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux