Моніторинг продбезпеки, доступ селян до агроринку, сільський туризм – орієнтири Мінагрополітики у 2016 році, - Олена Ковальова

Опубліковано 03 березня 2016 року, 17:59

Мінагрополітики докладає максимум зусиль до розробки моделі забезпечення продовольчої безпеки відповідно до кращих європейських та міжнародних вимог. Про це повідомила заступник Міністра Олена Ковальова під час засідання колегії Мінагрополітики з міжнародними донорськими організаціями. 

«Розуміючи стан продовольчої безпеки та стан наповнення внутрішнього ринку,  пропонується розробити та запровадити систему моніторингу продовольчої безпеки в країні. Цього року для школярів ми плануємо реалізувати пілотні проекти «Шкільне молоко» та «Овочевий мікс». Також будемо акцентуватись на промоцію здорового способу харчування», - наголосила Ковальова.

 «Важливим напрямом роботи Мінагрополітики є формування політики розвитку агропромислового комплексу та її економічної складової, яка дозволить реалізувати експортний потенціал та забезпечити продовольчу безпеку країни. Для цього Мінагрополітики розробило ЗУ "Про стимулювання розвитку агропромислового комплексу України". Його мета – створення прозорої, прогнозованої системи підтримки аграрного сектору, яка застосовується на більш ефективні інструменти», - зауважила заступник Міністра.

«Розуміючи, що у сільській місцевості достатньо обмежений доступ до аграрного ринку, Мінагрополітики цього року докладе зусиль на просуванні та створенні умов доступу аграрної продукції до торгівельних мереж або до кінцевого споживача. Це та концепція коротких продажів, яка успішно себе зарекомендувала в країнах Європи, Великобританії, коли виробники мають право продавати продукцію в певній місцевості», - пояснила Ковальова.

Вона повідомила, що у цьому році Мінагрополітики зосередиться на розвитку  сільського зеленого туризму як прибуткового джерела доходу. Це може стати надійною основою розвитку і підтримки належного рівня як сільських територій, так і окремих мешканців сільської місцевості. «Цього року ми плануємо провести навчання як для лідерів сільських громад, так і для усіх бажаючих займатися сільським зеленим туризмом, а також удосконалити відповідну правову базу щодо розвитку туризму», - підсумувала Олена Ковальова.

З презентацією можна ознайомитись нижче.

Прес-служба Мінагрополітики

                                                                                                                                                  

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux