Міністр аграрної політики та продовольства зустрівся з Послом Сполучених Штатів Америки в Україні

Опубліковано 06 травня 2016 року, 18:19

На початку зустрічі Тарас Кутовий подякував американській стороні за підтримку, яку США надають Україні в цілому і аграрній сфері зокрема. Він також розповів про концепцію «3+5» – пріоритети розвитку аграрного сектору, визначені міністерством.

Відбулась перша зустріч Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового з Повноважним Послом США в Україні Джеффрі Р.Пайєттом.

На початку зустрічі Тарас Кутовий подякував американській стороні за підтримку, яку США надають Україні в цілому і аграрній сфері зокрема. Він також розповів про концепцію «3+5» – пріоритети розвитку аграрного сектору, визначені міністерством.  Перший з них – завершення земельної реформи, що створить умови для залучення значних інвестицій у сільське господарство, в тому числі, за рахунок підвищення заставоспроможності власників і орендарів землі. Другий – реформування системи державної підтримки, аби забезпечити прогнозованість її обсягів з року в рік і надати пряму підтримку тим, хто найбільше її потребує – у першу чергу фермерським господарствам та малому і середньому бізнесу. Третій напрям – розвиток сільських територій та підтримка малих виробників, щоб допомогти їм легше адаптуватися до ринкових умов і знаходити свої ніші для розвитку.

 Міністр наголосив, що ці пріоритети розкриватимуться через інші п’ять напрямків: розвиток ринків, підтримку виробництва органічної продукції і нішевих культур, розвиток системи зрошення, а також повноцінне функціонування Держпродспоживслужби.   

Окремо Тарас Кутовий зазначив, що одним з цих п’яти напрямків є приватизація державних підприємств: «Я бачу роздержавлення держкомпаній як шлях боротьби з корупцією і неефективністю. Зараз державні підприємства генерують мільярдні збитки, за які розраховуються платники податків. Звичайно, держава повинна залишити за собою управління стратегічними об’єктами, але таких одиниці. Усе інше має бути приватизоване за прозорою і конкурентною процедурою, щоб Україна отримала від цього не тільки максимальний прибуток, але й інші вигоди ефективного управління: нові технології, нові робочі місця, додаткові податки у бюджети всіх рівнів».

Зі свого боку Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Р. Пайєтт підтвердив, що США готові надалі співпрацювати та підтримувати нашу країну та сільське господарство зокрема, оскільки завдяки природним умовам і родючій землі ця сфера є ключовою для України.

Він також додав, що сьогодні в Україні працюють всесвітньо відомі американські компанії, які готові розширювати свій бізнес в нашій країні і бути її партнерами у розвитку ринків збуту. «Зі свого боку ми розраховуємо на сприяння з боку Міністерства аграрної політики та продовольства України у полегшенні умов ведення бізнесу для аграріїв, зокрема у питаннях фіскальної системи і сертифікації», - зазначив Джеффрі Р. Пайєтт.

Наприкінці обговорення Пан Посол запросив Тараса Кутового на зустріч з американською торговельно-інвестиційною місією на чолі з Майклом Скьюсом, заступником Міністра сільського господарства США, яка відвідає Україну в червні.

 

Довідково: На зустрічі також були присутні Дуайт Е. Вайлдер, Аташе Посольства з аграрних питань, Джон А. Пеннел, в.о. директора Американського Агентства міжнародного розвитку та Деніел Нібаргер, Другий Секретар економічного відділу Посольства.

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux