Міністр: 86,5% усього агроекспорту України до Китаю складають зернові та соняшникова олія

Опубліковано 27 серпня 2015 року, 09:41

Наразі в України є кілька перспективних торговельних партнерів, з якими прагнемо розвивати співпрацю. Наша головна мета – надати вітчизняним сільгосптоваровиробникам право безпосереднього доступу на закордонні ринки. Про це запевняє Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко в статті «Росія погрожує ембарго. Що робить Уряд?», опублікованій на сайті «Європейська правда».

За його словами, ці плани цілком можливо реалізувати на китайському ринку. «У 2014 році товарообіг сільгосппродукції між Україною та Китаєм становив 931,9 млн доларів, що на 36,6% більше, ніж за 2013 рік. А за 6 місяців 2015 року загальна сума аграрного товарообігу між країнами склала уже 832,4 млн доларів, що на 84,3% більше, ніж за аналогічний період попереднього року. Так, Китаєм було імпортовано української продукції на суму 783,3 млн доларів, що вдвічі більше за показники 2014 року», - повідомив статистику Олексій Павленко.

«Наразі 86,5% усього агроекспорту України до Китаю складають зернові та олія соняшникова. Проте, за підсумками нещодавнього 5-го засідання Комісії зі співробітництва між Урядом Китаю та Урядом України китайська сторона готова розглянути можливості імпорту українського соняшникового шроту, цукру, вина, кондитерських виробів, а також м’ясо-молочної продукції у разі дотримання її відповідним стандартам», - зауважив Міністр.

Олексій Павленко запевнив, що не менш привабливий торговельно-економічний партнер України – Арабська Республіка Єгипет із другою найбільшою часткою в експорті українського агросектору. «Наразі Єгипет імпортує також здебільшого зернові та олію соняшникову. Проте є готовність до розширення співпраці за іншими позиціями. Під час останнього робочого візиту до АРЄ Мінагрополітики отримало офіційну пропозицію щодо постачання 12 тис. тонн української курятини. Єгипет – це не лише один із важливих партнерів агросектору України, але також наше вікно до країн Близького Сходу. Відкриття нового русла Суецького каналу створить сприятливі умови для транспортування вітчизняної аграрної продукції до даного регіону», - повідомив Олексій Павленко.

Міністр додав, що хороші перспективи співпраці в аграрній галузі відкриваються з Канадою. «З моменту набуття чинності Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою українські експортери отримають можливість постачати переважну більшість сільськогосподарських товарів за нульовою ставкою ввізного мита. Особливо це товари з високою часткою доданої вартості, в тому числі кондитерські вироби, консервовані та готові овочі, олія, соки, алкогольні напої та рибна продукцію тощо», - зауважив Олексій Павленко.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux