Міністерство послідовне та відкрите в діалозі з інвесторами, — Ярослав Краснопольський

Опубліковано 20 травня 2015 року, 11:15

Мінагрополітики ставить за мету сформувати агросектор європейського зразку, невід’ємна частина якого — відкритий та конструктивний діалог з міжнародними партнерами та інвесторами. Про це заявив Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський на відкритті Agri Invest Forum 2015 19 травня.

В умовах складної політичної та економічної ситуації аграрна галузь є стратегічною, адже забезпечує продовольчу безпеку, надходження валютної виручки, зміцнює позиції України на світових ринках. «На сьогодні аграрний комплекс знаходиться на шляху комплексних системних реформ. Законодавчі та інституційні зміни мають відбутися у напрямі євроінтеграції, дерегуляції, роздержавлення та приватизації, запровадження європейської моделі підтримки малого та середнього бізнесу, та ефективного управління державними активами», — сказав Ярослав Краснопольський.

В рамках цієї роботи вже скасовано 14 дозвільних документів, 6 ліцензій, внесено більше 50 інших законодавчих змін. На черзі — скасування ще 100 дозвільних документів. Змінюється принципи державної підтримки, в центрі уваги якої відтепер дрібні та середні виробники. Для ефективного управління державними активами та залучення інвестицій ініційоване роздержавлення і приватизація збиткових держкомпаній. В більшості ДП проводиться аудит і поглиблена фінансова діагностика.

Крім того, потужним чинником зростання інвестиційної привабливості галузі має стати запровадження відкритого та прозорого ринку земель сільськогосподарського призначення. Його мета — збалансувати інтереси держави, власників паїв та агровиробників. «Ми будемо усіляко сприяти самоорганізації власників ділянок з метою консолідації земель, а також прияти підготовці необхідних для цього нормативно-правових актів. Крім цього, буде переглянута методика нормативної оцінки сільськогосподарських угідь», — повідомив Ярослав Краснопольський.

Спільно з Міжнародним фінансовим комітетом (МФК) продовжено проект з аграрних розписок.

Разом із Світовим банком заплановано проект модернізації системи зрошення на півдні України. «Попереду дуже багато роботи, але вже сьогодні посилюється інтерес зарубіжних та вітчизняних інвесторів до аграрного сектору України. Зі свого боку ми залишаємося відкритими для плідного діалогу з бізнесом», — зазначив Перший заступник Міністра.

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux