Мінагрополітки, Вінницька ОДА та Всеукраїнська асоціація громад підписали Меморандум про співпрацю

Опубліковано 28 жовтня 2021 року, 17:50

Сьогодні, 28 жовтня, в ході робочого візиту Міністра аграрної політики та продовольства України Романа Лещенка на Вінниччину було підписано Меморандум про співпрацю між Мінагрополітики, Вінницькою ОДА та Всеукраїнською асоціацією громад.

«Аграрний сектор Вінницької області має найбільш глибоку диверсифікацію – у садівництві, тваринництві та рослинництві. За більшістю показників врожаю та врожайності регіон на перших позиціях у державі, а також за інвестиційними проектами. Власне, Вінниччина є найбільш інвестиційно привабливою з областей. Міністерство аграрної політики робитиме все, щоб її підтримати та підсилити», – розповів Роман Лещенко, зазначивши, що через 10 років земля на Вінниччині коштуватиме не менше, ніж у Польщі.

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов зі свого боку підкреслив, що на сьогодні є актуальна потреба співпрацювати з Мінагрополітики в напрямі пропозицій до законодавчих ініціатив, щоб синхронізувати ті напрацювання, які є в рамках реформи децентралізації щодо земельних відносин. За його словами, цьому в рамках укладеного Меморандуму буде приділена особлива увага.

Виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник зазначив, що зараз громади стикаються з чималими викликами і їм потрібні інструменти для подолання цих викликів.

«Децентралізація і земельна реформа – не лише нові можливості, а й виклики. Долати їх треба разом. Такі меморандуми перш за все – інструмент комунікації. А вона потрібна усім гілкам влади для вчасної і ефективної реакції на все, що непокоїть людей на місцях», – вказав він.

Вінницький регіон став 15-м, де укладено аналогічні Меморандуми про співпрацю.

Напрями співпраці в рамках Меморандуму стосуються різних сфер аграрної політики та сільського розвитку, зокрема  розвитку аграрного бізнесу та сприяння підприємницькій ініціативі  сільських мешканців; створення умов для виробництва конкурентоспроможної сільськогосподарської продукції; сприяння розвитку малих та середніх  виробників сільськогосподарської продукції та створених ними сільськогосподарських кооперативів; просування сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки, створення сприятливих умов для залучення інвестицій.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux