Мінагрополітики стимулюватиме розвиток фермерських господарств в Україні, - Краснопольський

Опубліковано 27 травня 2016 року, 13:11

"Ця ферма є яскравим прикладом розвитку тваринництва на селі. Наразі у Верховній Раді розглядається законопроект про сімейні фермерські господарства, де буде визначено статус сімейного господарства. Це дасть можливість залучити фінансування.

Мінагрополітики підтримуватиме розвиток малого та середнього бізнесу, представники якого володіють до 500 гектарами землі та від трьох голів великої рогатої худоби (ВРХ). Про це заявив Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський у результаті огляду сімейної ферми одноосібника Володимира Хруща на Львівщині.

"Ця ферма є яскравим прикладом розвитку тваринництва на селі. Наразі у Верховній Раді розглядається законопроект про сімейні фермерські господарства, де буде визначено статус сімейного господарства. Це дасть можливість залучити фінансування. Загалом законопроект про сімейні ферми розроблений для того, аби легалізувати індивідуальних підприємців і завести їх до системи підтримки як з боку банків, так і донорів. Мінагрополітики буде стимулювати малі фермерські господарства на 15-20 корів, які можуть виходити на певну інтенсифікацію. З цього приводу ми розробляємо порядки підтримки фермерських господарств. І хочемо підняти підтримку в 15-20 разів", - наголосив Ярослав Краснопольський.

Оглядаючи фермерське господарство Перший заступник Міністра повідомив, що відповідний стартовий капітал дав можливість родині створити ферму та знайти свій ринок збуту, реалізовуючи якісне молоко.

На думку Ярослава Краснопольського, сьогодні необхідно подолати проблему низької  якості молока. "80% молока, яке ми з вами споживаємо, приходить від населення, де якість молока заслуговує кращого. Адже це другий сорт, а його навіть у Європі не визнають. Відповідно, і на нього ціна до 3 грн. До речі, у Львівській області кооперативи від таких одноосібників беруть по 3,50. Це вже є досягненням. Хоча для самих фермерів це є нецікавим, адже їхня собівартість з урахуванням витрат є іншою", - зазначив Перший заступник Міністра.

Нагадаємо, 26 травня Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський відвідав з одноденним візитом Львівську область.

Прес-служба Мінагрополітики

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux