Мінагрополітики просить повідомляти про факти продажу кримської продукції в торгівельних мережах України

Опубліковано 08 вересня 2015 року, 12:33

Міністерство аграрної політики та продовольства України звертається до громадян з проханням повідомляти про наявність та продаж у торгівельних мережах продукції, виробленої на території Автономної Республіки Крим.

З моменту анексії АРК торгівельні стосунки з підприємствами, що знаходяться на території півострова, заборонені. Отже вся продукція кримських державних компаній зі сфери управління Мінагрополітики, яка потрапляє на ринок материкової України, в більшості є контрабандною та контрафактною, оскільки не проходила жодних перевірок. «Анексія Криму фактично унеможливила контроль за якістю та технологією виробництва. Крім того, вкрай важко відслідковувати ланцюг, за яким ці товари потрапляють до торгівельних мереж країни. Отже гарантій відповідності кримської продукції українським стандартам та її безпечності для здоров’я наших громадян просто не існує. Спільно зі всіма контролюючими органами ми робимо все, щоб попереджати контрабанду, та просимо всіх небайдужих долучатися до цієї роботи», — сказав Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

Повідомити про факт продажу такої продукції (назва виробника та виробу), а також про торгівельні мережі та заклади, які її здійснюють (назва і адреса), можна за телефоном: (044)278-77-70 в робочі дні з 09:00 до 18:00 або за електронною адресою: [email protected].

Нагадаємо, з 4 серпня в Мінагрополітики діє робоча група з питань управління підпорядкованими ДП, які знаходяться на тимчасово окупованій території АРК. Її очолив радник Міністра Олександр Лієв. Головною метою групи є опрацювання інформації щодо майна та грошових коштів, які належать захопленим держкомпаніям міністерства та інших ЦОВів, підготовка відповідних звернень та запитів до Генеральної прокуратури України, СБУ, МВС. За місяць роботи робоча група підготувала та надіслала до правоохоронних органів десятки таких документів. Прокуратура АРК вже відкрила кримінальне провадження проти 56 осіб, які очолювали державні підприємства в період анексії Криму.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux