Мінагрополітики працює над розширенням доступу до інновацій в АПК дрібних та малих фермерів

Опубліковано 09 листопада 2016 року, 18:52

«За минулий рік обсяг інвестицій в аграрні інновації в світі досяг $25 млрд і очікується, що за підсумками 2016-г року цей показник буде перевершений. Тренд зближення сільського господарства і IT ми спостерігаємо і в Україні – поки що переважно в великих агроформуваннях, однак стимулюємо його розширення і на гравців меншого масштабу», – відзначив Максим Мартинюк.

Застосування IT-технологій в АПК сприяє збільшенню ефективності агровиробництва, тому доступ до них мають отримати якомога більше сільгосптоваровиробників. Про це повідомив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України, на якому було оголошено про старт другого циклу Національного конкурсу ІТ-проектів EGAP Challenge. 

«За минулий рік обсяг інвестицій в аграрні інновації в світі досяг $25 млрд і очікується, що за підсумками 2016-г року цей показник буде перевершений. Тренд зближення сільського господарства і IT ми спостерігаємо і в Україні – поки що переважно в великих агроформуваннях, однак стимулюємо його розширення і на гравців меншого масштабу», – відзначив Максим Мартинюк. За його словами, використання різних елементів «agtech» сприяють збільшенню доходів фермерів, підвищенню ефективності агровиробництва та дозволяють частково компенсувати зниження світових цін на сировинні товари.

МетоюEGAP Challenge є запровадження нових інструментів е-демократії, що допоможуть громадянам отримувати нові якісні сервіси, ефективно взаємодіяти та безпосередньо впливати на владу, а владі – досягти нового рівня прозорості та ефективності. Конкурс, що фінансується Швейцарською Конфедерацією, реалізується Фондом Східна Європа, Державним агентством з питань електронного урядування та партнерами за підтримки Прем’єр-Міністра України.Другий цикл конкурсу, що проходитиме впродовж листопада 2016 – травня 2017 року, націлений на відбір та підтримку ІТ-проектів у чотирьох пріоритетних напрямах: екологія, інфраструктура, освіта та агропромисловість. Стартовий призовий фонд становить 2 млн грн. та призи від партнерів, серед яких OpenDataInstitute, Innovabridge, Cisco, IBM, Intel, Denovo, ГО «Електронна Україна».

"Сьогодні можна впевнено сказати, що влада, бізнес та міжнародні організації об’єднались задля розвитку е-демократії в Україні. Від сьогодні громадські організації або активісти, волонтери або ІТ-спеціалісти зможуть легко прийняти участь у прозорому та ефективному Challenge, отримати нові знання та компетенції, а головне вагому фінансову та технічну підтримку", - повідомив Олександр Риженко, голова Державного агентства з питань е-урядування.

 

Довідково

EGAP CHALLENGE – дворічна ініціатива в рамках програми EGAP, що передбачає визначення найбільш актуальних напрямів, інформування та навчання цільової аудиторії, організацію серії креативних вікендів та ідеатонів для відбору найкращих ідей та ІТ-рішень в обраних напрямках. Відібрані рішення пройдуть інтенсивну інкубаційну програму, після чого конкурсна комісія обере переможців, які отримають кошти на розробку та впровадження свого ІТ-рішення.

Перші креативні вікенди для відбору команд заплановані на грудень 2016 року (за новинами та оголошеннями в рамках конкурсу слідкуйте на http://egap-challenge.in.ua/)

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux