Конкурсна комісія Мінагрополітики обрала ще 10 переможців конкурсів в держпідприємствах

Опубліковано 03 листопада 2015 року, 11:49

Зокрема, переможцем в ДП «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів» став Василь Болотенюк, «Полтавський комбінат хлібопродуктів» — Гліб Ульяненко, «Укрліктрави» — Олександр Плотніков. Найбільшу кількість голосів членів комісії в ДП «Світанок» отримав Олександр Вараксін, «Сільськогосподарське підприємство «Запорізьке» — Геннадій Богатирьов, «Ліктрави» — Віталій Павлюк.

Конкурсна комісія Міністерства аграрної політики та продовольства обрала переможців конкурсів в 10 державних підприємствах зі сфери управління відомства. 

Зокрема, переможцем в ДП «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів» став Василь Болотенюк, «Полтавський комбінат хлібопродуктів» — Гліб Ульяненко, «Укрліктрави» — Олександр Плотніков. Найбільшу кількість голосів членів комісії в ДП «Світанок» отримав Олександр Вараксін, «Сільськогосподарське підприємство «Запорізьке» — Геннадій Богатирьов, «Ліктрави» — Віталій Павлюк. Директором ДП «Житомирська пересувна механізована колона» комісія пропонує призначити Миколу Стефанюка, «Племпродуктор «Степове» — Андрія Погорєлова,«Харківське промислово-торгівельне підприємство» — Володимира Покращенкова, «Урожай» — Олександра Шутова.

Кожнен з переможців захистив конкурсну пропозицію, яка містить план дій щодо виводу підприємств з кризи, нормалізації фінансово-господарської діяльності, та найголовніше, що основним своїм завданням майбутні керівники вбачають у подальшій підготовці держкомпаній до приватизації.

Член конкурсної комісії, начальник відділу кадрового забезпечення АПК Ірина Гнутова підкреслила: "Ми досконало відпрацювали процедуру проведення кадрового відбору та на сьогоднішній день Мінагрополітики - лідер за кількістю та якістю проведених конкурсів. За результатами останнього - ще 10 державних підприємств очолять фахові досвідчені керівники. Найближчим часом будуть оголошені нові конкурси, у тому числі, на ДП "Укрспирт".

«Зусиллями попередніх менеджерів підприємства доведені до жахливого стану. Переважна більшість з них має велику кредиторську та дебіторську заборгованість. І якщо, наприклад, в «Ліктравах» вона складає 3 тисячі гривень, то в Івано-Франківському КХП — сягає мільйонів. Отже комісія поставила за мету визначити керівників, які б зупинили зростання боргів, стабілізували виплати зарплат та роботу компаній в цілому. Деякі з переможців раніше працювали на підприємствах у статусі заступників або в.о. та вже досягли певних успіхів», — наголосив інший член комісії, консультант міжнародної рекрутингової компанії Alexander Hughes Андрій Машков.

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux