Кадровий склад Держпродспоживслужби формується за принципом зворотного зв’язку з суб’єктами ринку, - Володимир Лапа

Опубліковано 05 лютого 2016 року, 13:05

Очікується, що Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повноцінно запрацює уже з 1 березня. Відповідно до нормативних документів, у Службі працюватиме 9,853 тис. осіб у територіальних органах і 303 – у центральному апараті. На даному етапі є чітке розуміння як кадрової політики, системи прийняття рішень, так і перспектив цього контролюючого органу. Тому є чітке переконання, що найближчим часом запрацює достатньо сильна та ефективна Держпродспоживслужба. Про це та інше перший заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа розповів в інтерв’ю AgroPolit.com.

Він зазначив, що для завершення формування кадрового складу центрального апарату Держпродспоживслужби відбуваються комунікації з працівниками Держветфітослужби, Держспоживінспекції, Держсільгоспінспекції, Держцінінспекції та Держсанепідслужби.

За словами Володимира Лапи, на першому етапі Держпродспоживслужба складатиметься на 10% із нових працівників. «Мене, в першу чергу, цікавить центральний апарат. Ситуацію із керівним складом територіальних органів лише почали вивчати. Моя позиція: визначаємо обласного керівника, він дає своє бачення розвитку підрозділу чи територіального органу, кадрові пропозиції, і ми в центральному апараті їх аналізуємо», - зазначив перший заступник. При цьому наголосив, що особисто спілкується з претендентами на ключові посади в центральному апараті.

Разом з цим, зважаючи на довгу історію створення Служби, нема часу проводити конкурс для відбору керівників центрального апарату, бо тоді доведеться на це витратити ще кілька років. «На рівні першого заступника, заступника голови, призначення робитиме Уряд. Керівників департаментів у більшості випадків призначимо із діючої системи, але із урахуванням консультацій із профільними асоціаціями щодо того, як ті чи інші особистості сприймаються ними», - пояснив Володимир Лапа.

Звісно, будуть і конкурси: «Якщо потрібно буде заміщувати вакантні позиції керівників департаментів, то робитимемо це на конкурсах після повноцінного створення нової Служби. У випадку, якщо кандидатур необхідної кваліфікації із сучасним баченням в існуючих структурах не знайдеться, призначатимемо в.о. і оголошуватимемо конкурс. Насправді конкурс не панацея - пригадайте досвід з конкурсного відбору керівників державних підприємств».

«Зараз ми підбираємо персонал за принципом зворотного зв’язку із суб’єктами ринку. Водночас, якщо в рамках системи не будуть знайдені люди із сучасним баченням та відсутністю претензій з боку правоохоронних органів, - альтернативи конкурсу немає. Є закон про державну службу і ми його будемо виконувати», - сказав перший заступник.

Повну версію інтерв’ю Володимира Лапи читайте ТУТ.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux