Ігор Швайка: не дивлячись на загострення політичної ситуації вітчизняні аграрії продовжують посівну кампанію.

Опубліковано 01 березня 2014 року, 16:00

           Міністр повідомив, що станом на 1 березня в Україні вже розпочалась посівна кампанія. Ярі зернові культури сіють у Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях та АР Крим. В інших південних областях початок посівної очікується найближчими днями. На сьогодні підприємства АПК повністю забезпечені насінням ярих зернових культур, в тому числі кукурудзи, а також технічних культур зокрема сої, ріпаку та соняшнику.

«Не дивлячись на загострення політичної ситуації, яке провокується актами військової агресії з боку сусідньої держави та штучне загострення конфлікту іноземними агентами, українські аграрії розпочали посівну кампанію вчасно і вона буде проведена у оптимальні терміни», - заявив сьогодні Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка.

           Міністр повідомив, що станом на 1 березня в Україні вже розпочалась посівна кампанія. Ярі зернові культури сіють у Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях та АР Крим. В інших південних областях початок посівної очікується найближчими днями. На сьогодні підприємства АПК повністю забезпечені насінням ярих зернових культур, в тому числі кукурудзи, а також технічних культур зокрема сої, ріпаку та соняшнику. Відтак, перебіг весняно польових робіт знаходиться під постійним контролем Мінагрополітики, а аграрії забезпечуються всім необхідним», - наголосив Ігор Швайка.

           Щодо обсягів посівних площ, Міністр повідомив, що за прогнозними даними посівна площа ярих сільськогосподарських культур в усіх категоріях господарств під урожай 2014 року очікується на рівні 19,2 млн гектарів. Міністр також поінформував, що в результаті обстеження посівів озимих зернових культур, було з’ясовано, що із посіяних 7,8 млн га в доброму та задовільному стані знаходяться 93% відсотки. .

            Довідково: Посів ранніх ярих зернових культур проведений на площі 25,1 тис. га, в тому числі в АР Крим - 23,5 тис га, Запорізькій –0,6 тис. га, Херсонській – 0,5 тис. га та Миколаївській областях – 0,5 тис. гектарів. Для проведення комплексу весняно-польових робіт передбачено використати 1066 тис. тонн поживних речовин мінеральних добрив Результати відрощування монолітів та зразків рослин відібраних науковими установами після сильних морозів на початку лютого показують, що на переважній частині площ озимі зернові культури зберегли свою життєздатність на 90-100%.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux