Голова Держрибагентства: «Успіх реалізації реформи органів рибоохорони залежить від рішення народних обранців»

Опубліковано 21 квітня 2016 року, 15:49

Реформу органів рибоохорони вже реалізовано на 75%. Проте успіх її проведення залежить від голосування народних депутатів щодо змін до держбюджету. Цієї реформи чекає 11 млн українських рибалок. Про це повідомив Голова Держрибагенства Ярема Ковалів.

Він розповів, що єдиним стримуючим фактором для старту «пілотного» патруля Київщини і запуску проекту по всій Україні - є брак фінансування. «Для Київщини нам потрібно 15 млн грн. Ці кошти нам вдалося знайти у бюджеті агрокомплексу на 2016 р. Впродовж кількох місяців ми погоджували зміни до держбюджету з Мінфіном, Мін'юстом, та Мінекономіки, наразі залишилося лише голосування у Верховній Раді», - зазначив Ярема Ковалів.

За його словами, оптимальний бюджет для запуску рибного патруля по всій Україні складає 200 млн грн. «В масштабах держави – це невелика сума, особливо у порівнянні зі збитками, які завдає країні відсутність ефективної системи контролю за рибою. За оцінками експертів обсяг тіньового ринку риби в 2015 р. склав 4 млрд грн», - повідомив очільник Держрибагентства.

Він також зазначив, що з початку 2016 р. Держрибагентство веде активні переговори із міжнародними партнерами щодо залучення фінансування для такого всеукраїнського проекту. «Ми бачимо готовність допомогти і від Євросоюзу, і від донорських організацій. На прикладі «пілотного» Київського патруля ми повинні продемонструвати як працюватиме нова система контролю», - повідомив Ярема Ковалів.

При цьому він наголосив, що додатковим джерелом фінансування запуску роботи патруля у регіонах може стати підтримка з місцевих бюджетів облдержадміністрацій. «Першим регіоном, де місцева влада фінансово сприятиме матеріально-технічному оснащенню рибного патруля є Закарпатська область. В перспективі кошти на оснащення патруля можуть залучатися зі спеціального фонду рибного господарства України. Законопроект щодо його створення наразі знаходиться на погодженні в органах виконавчої влади», - зазначив Голова Держрибагентства.

За інформацією прес-служби Держрибагентства

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux