Голова Держрибагентства: Найближчим часом в Україні запрацює «рибний патруль»

Опубліковано 01 жовтня 2015 року, 11:04

Кабінету Міністрів України ми представили постанову про реорганізацію діючих органів рибоохорони та створення «рибного патрулю». Відповідний орган буде з якісно іншими принципами та стандартами роботи. Про це повідомив голова Держрибагентсвта Ярема Ковалів на брифінгу разом з Міністром аграрної політики та продовольства України Олексієм Павленко в будинку Уряду.

За його словами, уже у найближчі місяці відомство розпочне набір нових співробітників до органів рибоохорони. До роботи вони стануть після навчання та атестації. «Це новий персонал, відібраний на основі відкритого конкурсного відбору, незаплямований корупцією, який матиме гідну зарплату. Рибоохорона матиме сучасне технічне оснащення та систему моніторингу. Такий комплекс заходів дозволить нам побудувати на українських водоймах систему контролю європейського рівня», -  прокоментував Ковалів.  

Він повідомив, що сьогодні рибінспекція не працює належним чином, бере хабарі та часто покриває браконьєрів. Основні причини – низькі зарплати  інспекторів, та катастрофічне матеріально-технічне забезпечення. Деякі управління отримують щомісяця палива, якого вистачає лише на годину активної роботи на воді. Вирішити проблему можна лише через повну ліквідацію старої системи і запуск нового рибного патруля.

Міністр Олексій Павленко повідомив, що система рибінспекції застаріла – настав час змінювати підходи. «Розроблену концепцію реформування  ми обговорювали з міжнародними експертами та отримали від них схвальні відгуки. Пілотний проект  зі  створення «рибного патруля» стартує у Києві та Київській області. Нові співробітники  пройдуть відповідне навчання, атестацію, отримають сучасне матеріально-технічне оснащення – човни, дрони,  прибори нічного бачення, ехолоти тощо.   Фінансування на «пілот» планує  виділити Уряд. Для  запуску нової служби по всій Україні залучатимуть фінансування  іноземних донорів та міжнародних інституцій», - наголосив Олексій Павленко.

За словами Яреми Коваліва за рахунок внутрішньої оптимізації заробітну плату рибінспекторів буде піднято з 1500 до 4000-6000 грн без додаткового фінансування з державного бюджету.

Прес-служба Мінагрополітики

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux