Фахівці Мінагрополітики та Держпродспоживслужби поглибили знання з розробки та реалізації політики з безпечності харчових продуктів

Опубліковано 23 липня 2018 року, 10:46

Спеціалісти центрального апарату та територіальних органів Держпродспоживслужби, Директорату безпечності та якості харчової продукції Мінагрополітики та Департаменту тваринництва Мінагрополітики наприкінці червня взяли участь у навчальному візиті до Великобританії та Республіки Ірландії для поглиблення знань з питань розробки та реалізації політики з безпечності харчових продуктів. Навчання організовано офісом Міжнародної фінансової корпорації (IFC Ukraine) у рамках проекту IFC з реформування інвестиційного клімату в Україні.

За результатами навчань керівництво Держпродспоживслужби та Міжнародної фінансової корпорації вручило учасникам відповідні сертифікати.

Учасники навчальної програми підвищили кваліфікацію щодо вимог простежуваності на всьому ланцюжку «від лану до столу» для яловичини і молочних продуктів, ознайомилися з підходами до ідентифікації та реєстрації тварин як частини простежуваності для яловичини, вивчили цифрові підходи до безпечності продуктів харчування та здоров'я тварин, швидкі методи для проведення різного роду досліджень, збір даних та впровадження HACCP у громадському харчуванні тощо.

У рамках навчань фахівці Держпродспоживслужби та Директорату безпечності та якості харчової продукції Мінагрополітики провели ряд зустрічей. Зокрема, відбулися дискусії та обмін інформацією з представниками Міжнародної асоціації м’ясної торгівлі (IMTA) та Національної асоціації кейтерінгу м’ясних продуктів, Департаменту охорони навколишнього середовища, харчових продуктів  та сільських територій Великобританії (DEFKA), Агенції ЄС з продовольства та ветеринарії (FVO), Органу харчової безпеки Ірландії (FSAI), Національного союзу фермерів (SFU), Ради розвитку сільського господарства та садівництва, Агентства з охорони здоров’я тварин та рослин (APHA), Агентства зі стандартів харчових продуктів (FSA), Департаменту сільського господарства, продовольства та морської промисловості Ірландії.

Учасники навчальної програми також ознайомилися з роботою Інституту досліджень пасовищ та навколишнього середовища (IGER) та організації «Ред Тректор» (Red Tractor»), яка просуває та регулює стандарти якості продовольства Англії, Північній Ірландії та Уельсі.

Довідково:

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) – одна з п'яти інституцій Групи Світового банку, заснована в 1956 році. Штаб-квартира – Вашингтон. Нараховує 184 країни-члени, серед них Україна (з 1993 p.).

Прес-служба Держпродспоживслужби

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux