ДПЗКУ посилить власну морську перевалку та енергоефективність елеваторів

Опубліковано 12 березня 2019 року, 11:42

Державна продовольчо-зернова корпорація України у 2018 році збільшила обсяг капітальних інвестицій до 101 млн грн. Інвестпроекти були спрямовані на оптимізацію виробничих процесів, модернізацію обладнання та розвиток переробки.

Зокрема, 16 підприємств корпорації отримали нові сепаратори та зернонавантажувачі, що дозволило ефективніше очищувати зернопродукти та збільшити пропускну здатність елеваторів. На трьох філіях ДПЗКУ встановлено нові зерносушарки, 27 елеваторів ДПЗКУ модернізували власне лабораторне обладнання, 8 філій оновили залізничні та автомобільні під’їзні шляхи, та отримали додаткові точки відвантаження збіжжя на вагони-зерновози.

ДПЗКУ також вклала значний обсяг капітальних інвестицій у сектор переробки зерна та випуску готової продукції. Зокрема, на Кролевецькому КХП встановлено автоматичну лінію з фасування та пакування борошна в паперові пакети, на Черняхівському елеваторі – автоматичну лінію з фасування та пакування сипучих продуктів. Щоб пришвидшити доставку продукції переробки із власних комбінатів до кінцевого споживача, держкорпорація придбала три власні борошновози.

За результатом реалізованих проектів ДПЗКУ констатує позитивні зміни показників діяльності компанії, як то обсяги заготівлі, зберігання, переробки та трейдінгу збіжжя, а також зниження собівартості продукції.

В 2019 році держкорпорація планує енергомодернізацію своїх зерносховищ та нарощення потужностей власної перевалки зерна морем.

Так, на Одеському зерновому терміналі заплановано реконструкцію точок приймання зерна із залізничних вагонів, а також точок відвантаження зерна на водний транспорт. Це збільшить пропускну здатність морського зерносховища ДПЗКУ. Власні елеватори держкорпорації отримають можливість дистанційного контролю та обліку електроенергії, що допоможе філіям обирати постачальника електрики за нерегульованими тарифами, як це і передбачає чинний закон України «Про ринок електричної енергії».

Окрім цього, ДПЗКУ продовжуватиме адаптацію своїх переробних філій до вимог системи безпечності харчових продуктів 22000:2005 (HACCP). Також план капітальних інвестицій на 2019 році передбачатиме і завершення розпочатих в минулому році проектів модернізації.

         «У поточному році ДПЗКУ на капітальні інвестиції витратить 179,8 млн грн. Такі вкладення допоможуть збільшити виробництво борошна на 15% або до 26 тисяч тонн на рік, а також посилити присутність корпорації на внутрішньому ринку України», – наголосила в.о. голови Правління ПАТ «ДПЗКУ» Ірина Марченко.

Прес-служба ПАТ «ДПЗКУ»

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux