ДПЗКУ планує покращити роботу своїх елеваторів,- Борис Приходько

Опубліковано 16 січня 2016 року, 11:21

З 2015 року у ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» оптимізуються бізнес-процеси, вибудовується ефективна система управління, змінено підхід до відбору керівників підприємств, що входять до її складу, планується модернізація власних потужностей. Про це під час прес-конференції в «Уніан» розповів в.о. голови правління корпорації Борис Приходько.

«За 5 місяців 2015/2016 маркетингового року наші елеватори прийняли близько 2 млн. тонн зерна. Це непоганий, але середній показник, адже зважаючи на загальні виробничі потужності корпорації, завантаженість елеваторів на сьогодні трохи більше 55%. І цьому є об’єктивні причини. Одна з них – застаріле технічне оснащення філій, адже деяким підприємствам більше 30 років», - відмітив Борис Приходько.

За його словами, керівництвом ДПЗКУ було прийнято рішення щодо модернізації цих філій на суму 150 млн. доларів, яка буде взята з першого траншу китайського кредиту. Це дозволить збільшити обсяги приймання збіжжя та суттєво підвищить конкурентоспроможність підприємств.

Як повідомив директор департаменту елеваторної діяльності корпорації Андрій Задирака, наразі спеціалісти корпорації проводять огляд всіх виробничих потужностей та визначають потрібні фінансові інвестиції для кожної з них. За попередніми даними, в поточному році у технічне переоснащення планується інвестувати близько 30 млн. дол.

«В межах модернізації лінійних елеваторів перевага буде надаватись ваговому, лабораторному та сушарному обладнанню», - додав очільник департаменту елеваторної діяльності.

В ході прес-конференції було також зазначено, що з метою підвищення ефективності роботи в ДПЗКУ запроваджено систему автоматизованого обліку зерна, яка дозволяє мінімізувати вплив людського фактору та, відповідно, ризики зловживань на місцях.

«Ми удосконалили організаційну структуру, поділивши наші потужності на 5 регіональних зон, за кожною з яких буде закріплений регіональний менеджер, розробили ефективну та зрозумілу систему мотивації керівників підприємств, посилили контроль за діяльністю філій», - розповів журналістам Борис Приходько.

Голова ДПЗКУ також відмітив, що відповідно до нової кадрової політики компанії, рішення щодо подовження контрактів з керівниками філій приймається після оцінки фінансових результатів діяльності кожного підприємства, відсотків виконання плану та інших показників ефективності. За результатами оцінки, корпорація укладає з директорами найуспішніших підприємств контракти на один-три роки. Відповідно, неефективних управлінців з об’єктивних причин звільнятимуть.

Довідка:

ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація" створена у 2010 році. Корпорація поєднує 56 філій (елеваторів, КХП тощо). До сфери діяльності ДПЗКУ входять: приймання, зберігання, доведення до базисних кондицій та відвантаження зерна; виробництво широкого асортименту борошна, круп, пластівців, кормів і кормових добавок; портова перевалка зернових та олійних культур; закупівля та експорт зернових культур і продуктів їх переробки; реалізація міждержавних та міжурядових угод з постачання сільгосппродукції.

Прес-служба Мінагрополітики

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux