ДПЗКУ планує довести потужність експортної перевалки до 6 млн тонн на рік

Опубліковано 17 серпня 2015 року, 15:23

ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» планує збільшити потужність експортної перевалки до 6 млн тонн на рік та довести обсяги одночасного приймання та відвантаження в портах на судна до 425 тис. тонн на місяць. Про це повідомив заступник голови правління корпорації Денис Полежаєв в статті для «Економічної правди».

«До основних інвестиційних планів корпорації належить реконструкція Одеського зернового терміналу і Миколаївського портового елеватора та мережі філій, а також будівництво глибоководного портового елеватора. У структурі ДПЗКУ планується створити логістичний підрозділ для автомобільних перевезень зерна з метою оптимізації та здешевлення транспортних витрат», — наголосив Денис Полежаєв.

З початку 2015/2016 маркетингового року на філії корпорації зберігається близько 1 млн 85 тис. тонн зернових. У тому числі, на лінійні елеватори та хлібоприймальні підприємства надійшло на зберігання 854,1 тис. тонн зернових та олійних культур, що на 35 тис. тонн більше, ніж за відповідний період минулого маркетингового сезону. Портові елеватори корпорації прийняли 230,9 тис. тонн збіжжя. «Підприємство активно працює над збільшенням обсягів приймання і зберігання. Планами на поточний маркетинговий рік передбачено довести обсяги заготівлі до 3,2 млн тонн», — повідомив заступник голови правління ДПЗКУ.

Разом з тим, за словами Дениса Полежаєва, за фактом фінансових зловживань в корпорації продовжують роботу правоохоронні органи: «Поки триває слідство, єдиний вихід для компанії — крок за кроком доводити суспільству і міжнародним партнерам, що її робота віднині прозора і прогнозована. Особливу увагу слід приділяти контролю за якістю зерна, чіткій координації з департаментами міністерства, організації ефективної роботи кожної маркетингової ланки — від закупівлі зерна до його відвантаження».

Довідково: ДПЗКУ — найпотужніша державна вертикально-інтегрована компанія в Україні, що об'єднує підприємства 21 регіону. Корпорація має 17 млинів, 21 КХП, кілька круп'яних і комбікормових заводів. До структури ПАТ належить 56 елеваторів із загальною зерновою місткістю 3,75 млн тонн, два зернові термінали в Миколаєві та Одесі з обсягом перевалки в 2,4 млн тонн. Загалом ДПЗКУ належить 11% сертифікованих потужностей складського зберігання та середньорічних обсягів портової перевалки в Україні.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux