До участі в конкурсі на 32 аграрних ДП з 75 кандидатів допущені 67

Опубліковано 03 серпня 2015 року, 13:18

Конкурсна комісія розглянула документи від претендентів на посади керівників 32 державних підприємств. Засідання пройшло під головуванням Першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Ярослава Краснопольського у відкритому форматі та в присутності представників ЗМІ.

На першому етапі комісія перевіряє чи в повному обсязі кандидати надали пакет необхідних документів та належним чином їх завірили.

Подальшу участь у конкурсі на посаду директора ДП «Спецагро» візьмуть 10 із 13 претендентів, ДП «Запорізьке» — 4 з 5; ДП «Науково-виробниче підприємство «Плодвинконсерв» — 3 з 4; ДП «Світанок» — 2 з 3; ДП «Хорольський» — 1 з 2; ДП «Черкаський консервний комбінат» — 3 з 4. На конкурси з низки підприємств всі кандидати надали повний пакет документів, отже допущені в наступний етап. Зокрема ДП «Гвардійське» (5 кандидатів), ДП «Племінний завод «Плосківський» (5), ДП «Мурафський кар'єр» (7), ДП «Дніпропетровський експериментальний виноробний завод» (4), ДП «Хмельницьке» (3), ДП «Бориспільське» (2), ДП «Понінківське» (2), ДП «Великолазівський» (2), ДП «Виноградна долина» (2), ДП «Шовкогосподарство «Кумівське» (2), ДП «Сахновщинське» (2), ДП «Науково-дослідний центр рідких мінеральних добрив» (1), ДП «Харківський проектний інститут «Промзернопроект» (1), ДП «Більковецьке» (1), ДП «Львівхарчпроект» (1), ДП «Експериментальний машинобудівельний завод соляної промисловості» (1), ДП «Облшовк» (1), ДП «Агроторгове підприємство радгосп-завод «Мукачевський» (1), ДП «Одеська служба активних впливів на гідрометеорологічні процеси» (1).

Жодної заяви не подано на конкурси на посади директорів 7 компаній: ДП «Покровська міжрайонна радгосп-фабрика», ДП «Шовкорадгосп «Апостолівський», ДП «Сільгосппідприємство «Кільчень», ДП «Миргородський гренажний завод», ДП «Український державний конструкторсько-технологічний інститут транспорту АПК», ДП «Кук» та ДП «Житомирська пересувна механізована колона». Рішенням комісії на вказані підприємства оголошено повторний конкурс.

Крім того, переможцем конкурсу в ДП «Благодатне», стосовного якого тривав судовий розгляд, із 9 претендентів став Денис Строгий.

Нагадаємо, на повторний конкурс у ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» загалом надійшло 45 заяв від претендентів. Для участі в подальших етапах допущено 41 з них. В конкурсі на ДП «Укрспирт» з 37 претендентів у другий етап допущені 34 кандидата. На посаду директора ДП «Артемсіль» за результатами першого етапу з 14 претендують 11 кандидатів. На відповідну посаду в ДАК «Хліб України» надійшло 11 заяв, одному кандидату було відмовлено.

Кандидати, що успішно подолали перший етап конкурсного відбору, матимуть принаймні 20 днів для підготовки конкурсних пропозицій щодо стратегії розвитку обраних держкомпаній. Наприкінці серпня – початку вересня вони повинні будуть захистити ці пропозиції перед конкурсною комісією, деякі з них можуть отримати запрошення на додаткові співбесіди.

Членами постійно діючої конкурсної комісії є представники відомих аудиторських та рекрутингових компаній: MCG recruiting, Baker Tilly, AgriPersonnel. Загалом, 17 та 26 червня були оголошені конкурси на 36 державних підприємствах, у тому числі тих, що мають стратегічне значення. Разом надійшло 182 заяви від претендентів.

Подробиці щодо існуючих вакансій, умов проведення конкурсів та переліку необхідних документів можна дізнатися на офіційному сайті Мінагрополітики. http://minagro.gov.ua/node/15537

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux