«До грудня 2017 року маємо імплементувати 44 акти ЄС», - Владислава Рутицька

Опубліковано 27 квітня 2016 року, 15:55

До грудня 2017 року ми маємо імплементувати 44 акти ЄС. Серед них ті, що стосуються органічного фермерства, стандартів торгівлі рослинами і живими тваринами, продуктами тваринництва та інші. Про це відзначила заступник Міністра з питань євроінтеграції, коментуючи перший день засідання кластера 5 Підкомітету з питань економіки та іншого галузевого співробітництва Комітету асоціації між Україною та ЄС.

«З європейськими колегами ми обговорювали розвиток аграрної політики, регіональний розвиток і децентралізацію, агрологістику і інфраструктуру, вітчизняну рибну галузь, питання екології. Звітувала також про хід імплементації законодавства ЄС в агропромисловому секторі. У регіональній структурі експорту сільськогосподарської продукції за 3 місяці 2016 року країни ЄС займають друге місце. А це 35% і більше 1 млрд. дол. США (1 163,1 млн дол. США)», - відзначила заступник Міністра.

Вона повідомила, що під час робочої поїздки до Брюсселю було наголошено про втрати сільськогосподарської галузі України внаслідок обмежувальних заходів у торгівлі з боку РФ та впливу незаконної анексії АР Крим на розвиток вітчизняної аграрної галузі.

«Обсяг суми збитків за рахунок втрати державного майна, яке обліковується на балансах державних підприємств нашого міністерства, за первісною вартістю складає 1 млрд. 230 млн. грн. А сума збитків, які щорічно недоотримує державний бюджет України від діяльності цих підприємств складає 169 млн 454 тис. грн», - додала вона.

«Також в центрі уваги європейських колег - законопроект «Про стимулювання розвитку агропромислового комплексу України», який може змінити ситуацію в кращу сторону з фермерством в Україні. Нагадаю, ним визначається поняття малих сільськогосподарських виробників та передбачається створення спеціалізованої установи з їх підтримки. Для Мінагрополітики створення умов для розвитку малих та середніх фермерів сьогодні є пріоритетом. Це стосується в першу чергу стимулювання виробництва через створення кооперативів та професійних об’єднань виробників», - зазначає Владислава Рутицька.

 

Довідково:

Мінагрополітики є відповідальним за проведення засідання Кластеру 5 (сільське господарство та розвиток сільських територій, рибальство та морська політика, ріка Дунай, транскордонне та регіональне співробітництво) відповідно до Постанови КМУ від 8 липня 2015 р. № 646 та від 24 лютого 2016 р. № 198).

Кластер 5 є галузевим напрямом роботи Підкомітету з питань економіки та іншого галузевого співробітництва Комітету асоціації. Головними блоками діяльності кластера є питання: сільського господарства та розвитку сільських територій, виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, річки Дунай, транскордонного та регіонального співробітництва, політики в галузі рибальства.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux