Діалог з бізнесом, міжнародні комунікації та дерегуляція – найважливіші досягнення Мінагрополітики, - експерти

Опубліковано 09 грудня 2015 року, 15:27

Експерти вважають найважливішими досягненнями Мінагрополітики за 2015 рік - встановлення діалогу з бізнесом та громадськістю (81%), налагодження комунікацій із іноземними партнерами (71,4%) та здійснення дерегуляції аграрної сфери (61,9%). Про це наголосила керівник напряму експертних опитувань Українського інституту аналізу та менеджменту політики Анна Сідченко, презентуючи дослідження, проведене Інститутом аналізу та менеджменту політики разом із Центром контент аналізу.

За словами Анни Сідченко, експерти досить високо оцінили імплементацію стандартів ЄС в агросекторі до українського законодавства. «Оцінки фахівців демонструють високий рівень ефективності зовнішньої комунікації Мінагрополітики з міжнародними організаціями та країнами лідерами АПК.  (85,7% позитивних оцінок). Відповіді експертів щодо першочерговості реформ в АПК показують нагальність системних змін у діяльності Мінагрополітики. Експертна спільнота зійшлась на думці щодо необхідності якнайшвидшої приватизації ДП. Необхідність повної приватизації державних підприємств агросфери підтримують 66,7% опитаних. Третина з них радять передавати контрольні пакети акцій державних підприємств в приватні руки при збережені державної частки», - наголосила керівник напрямку експертних опитувань.

Вона повідомила, що за оцінками експертів, для розвитку агросфери необхідне введення системи пільгового кредитування (57,1% опитаних), спрощення ведення бізнесу для малих та середніх підприємств (42,9%), міжнародна стандартизація української продукції для виходу на міжнародні ринки (42,9%). «Експерти вважають, що першочерговим завданням для Мінагрополітики має стає запровадження європейських стандартів щодо агропідприємств всіх форм власності (52,4%) та стандартів якості агропродукції (61,9%)», - підсумувала Анна Сідченко.

Дослідження було проведено у період з 23 листопада 2015 року по 27 листопада 2015 року шляхом письмового віддаленого інтерв’ювання незалежних політологів та експертів в аграрній галузі. Результати дали можливість отримати експертну оцінку ефективності роботи Міністра та Мінагрополітики за період з 2 грудня 2014 року і по сьогодні.

Прес-служба Мінагрополітики

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux