Держрибагентство вітає рибних фермерів з першим міжнародним професійним святом!

Опубліковано 30 листопада 2016 року, 18:22

30 листопада 2016 року  світ вперше святкує День Аквакультури. Його святкування ініціювала Генеральна комісія з питань рибальства в Середземному морі ФАО (ГКРС ФАО), асоційованим членом якої є Україна.

 

В Україні у сфері аквакультури або рибного фермерства задіяно більше 4600 суб’єктів  господарювання різної форми власності. Загальний щорічний об’єм продукції аквакультури в середньому становить 20 – 25  тис. тонн рік  (у 2015 році – 20,3 тис. тон). Найпопулярнішими  видами риби, що вирощують фермери є  карп, товстолобик, осетрові та форель.

«Щиро вітаємо фермерів аквакультури  з їх професійним святом! Незважаючи на  те, що впродовж багатьох років  держава підтримувала рибне фермерство в значно меншому обсязі, ніж воно потребувало, вам вдається  розвивати свій бізнес, годувати українців свіжою якісною рибою. Навіть в сьогоднішніх непростих економічних умовах, ви бачите перспективи в розвитку національного рибного господарства і аквакультури.  Бажаємо вам наснаги та успіхів» -  привітав рибних фермерів Голова Держрибагенства Ярема Ковалів.

Нагадаємо, в 2015-16 рр. Держрибагентство зробило низку кроків  для стимулювання рибного фермерства в Україні. Вперше в історії аквакультуру та переробку рибної продукції було виділено як окремий напрямок фінансування в міжнародній програмі –  кредиті Європейського Інвестиційного Банку на агрокомплекс у розмірі 400 млн євро.   Було розпочато наповнення першого в Україні  Єдиного державного реєстру рибогосподарських водних об’єктів  та їх частин з повною інформацією, щодо  придатних для аквакультури водойм.

У вересні 2016 року було підписано Меморандум з  Асоціацією «Українських імпортерів риби та морепродуктів» з метою стимулювання власне українського виробництва риби та морепродуктів.

Держрибагентство продовжує роботу в напрямі законодавчих змін для поліпшення умов роботи аквакультури. Зокрема,  над зниженням орендної плати за землі водного фонду до 3% від нормативної оцінки землі з 3-12%, як це було раніше,  а також в напрямі  створення Спеціалізованого фонду рибного господарства, що забезпечив би цільове використання отриманих у галузі коштів  за використання ресурсу та здійснення днопоглиблювальних робіт на розвиток галузі – програми зариблення, меліорації, підтримку підприємців, що розводитимуть рибу штучно.

Прес-служба Держрибагентства

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux