Держрибагентство скорочує кількість дозвільних документів на 30%, - Ярема Ковалів

Опубліковано 07 серпня 2015 року, 10:11

Державне агентство рибного господарства України продовжує роботу з комплексної і системної дерегуляції рибної галузі. Агентством запропоновано внесення змін до законів України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», «Про ліцензування видів господарської діяльності» та «Про затвердження Порядку спеціального використання водних біоресурсів у внутрішніх рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах), внутрішніх морських водах, територіальному морі, виключній (морській) економічній зоні та на континентальному шельфі України». Про це повідомив Голова Держрибагенства Ярема Ковалів.

                                                                                          

За умови прийняття запропонованих законодавчих змін Верховної Радою, найближчим часом може бути скасовано додатково 30% адміністративних послуг, що надаються Держрибагентством. Термін погодження та отримання дозвільних документів – скорочено з 30 до 10 днів, що суттєво спростить умови ведення підприємницької діяльності.

«Через затягнуту процедуру отримання дозволу на вилов, рибалки часом отримують його тоді, коли рибопромисловий сезон уже добігає кінця. Ми оптимізували роботу агентства і скорочуємо термін розгляду документів у три рази – до 10 днів. Впевнені, це є суттєвим спрощенням для роботу бізнесу в галузі», - підкреслив Ярема Ковалів, Голова Держрибагентства України.

В рамках дерегуляції Держрибагентство також планує ліквідувати низку власних адміністративних послуг. Це ведення обліку суб'єктів господарювання, які здійснюють виробництво консервів і пресервів із водних біоресурсів і присвоєння таким суб'єктам номерів (державний контроль за даним напрямом здійснює Державна ветеринарна та фітосанітарна служба); облік зовнішньоекономічних договорів (контрактів) стосовно рибогосподарської продукції групи 3, підгруп 1603, 1604, 1605 УКТ ЗЕД ( 2371а-14 ) для визначення рівня індикативних цін на такі товари (функція існує лише формально, не має під собою процедури і входить до загального функціоналу Міністерства економічного розвитку); атестацію педагогічних працівників навчальних закладів I рівня акредитації, що належали до сфери управління Держрибагентства, але наразі перейшли у підпорядкування до Міністерства освіти і науки.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux