портал в режимі тестування та наповнення
0 800 215 010
Гаряча лінія Мінагрополітики
1545
Урядова гаряча лінія
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Держрибагентство: Переробка рибного філе збільшилась на 49%

Опубліковано 05 липня 2019 року, 10:51

За підсумками січня-травня 2019 року в Україні було вироблено 517 тонн філе рибного в'яленого, солоного чи у розсолі (крім копченого). Це майже у півтора рази більше (на 49 %), ніж за аналогічний період минулого року.

Зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:

– оселедці солоні – 1 472 тонни (+1 % до січня-травня 2018 року);

– лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений (включаючи філе лосося; крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 212 тонн (+7,6 %);

– продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 161 тонна (+11,6 %);

– готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) – 6 466 тонн (+29,9%).

Крім того, протягом п’яти місяців 2019 року в Україні було вироблено:

- м'ясо риби (перероблене або не перероблене на фарш; крім філе), заморожене – 51 тонна;

– риба сушена і в’ялена – 1 486 тонн;

– риба солона (крім оселедців) – 681 тонна;

– риба копчена (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося та оселедців, а також, крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 1 662 тонни;

– продукти готові й консерви із сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 5 529 тонн;

– готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 920 тонн;

– ікра інших риб – 1 144 тонни.

Детальніше з інформацією можна ознайомитись за посиланням.

Довідково:

Нагадаємо, за підсумками 2018 року в Україні було вироблено 66 398 тонн рибної продукції.

Прес-служба Держрибагентства

Більше за темою