Держпродспоживслужба: Напрацьовано пакет нормативно-правових актів щодо врегулювання ситуації з АЧС в Україні

Опубліковано 14 квітня 2017 року, 17:00

«Наразі вже розроблено проект законодавчих змін, який передбачає підвищення заходів із біологічної безпеки та збереження тваринництва в Україні. Планується прийняття порядків використання коштів на протиепізоотичні заходи, фінансування заходів, щодо утилізації побічних продуктів тваринного походження.

Для стабілізації епізоотичної ситуації щодо АЧС спеціалісти Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів напрацювали пакет проектів нормативно-правових актів, які дозволять врегулювати та  ефективно контролювати ситуацію. Про це йшлося під час засідання круглого столу «Епізоотичне благополуччя України, як результат діяльності галузі ветеринарної медицини та загрози сьогодення» за участю представників Держпродспоживслужби, народних депутатів України - членів Комітету аграрної політики та земельних відносин Верховної Ради України, експертів міжнародних організацій та науковців.

«Наразі вже розроблено проект законодавчих змін, який передбачає підвищення заходів із біологічної безпеки та збереження тваринництва в Україні. Планується прийняття порядків використання коштів на протиепізоотичні заходи, фінансування заходів, щодо утилізації побічних продуктів тваринного походження. Ці всі документи зараз перебувають на стадії погодження та затвердження», - повідомив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

Голова Держпродспоживслужби пояснив, що йдеться про зміни до чинної Інструкції з профілактики та боротьби з АЧС, прийняття Інструкції з утримання свиней, урядової постанови про посилення ветеринарно-санітарного контролю під час переміщення тварин та харчових продуктів тваринного походження.

На засіданні було повідомлено, що цього року на протиепізоотичні заходи Держпродспоживслужбі збільшили фінансування вдвічі – з 56 до 113 млн грн. За розрахунками фахівців, на ці заходи потрібно 360 млн грн. для повноцінного фінансування, або 190 млн грн. для вирішення критичних потреб.

 

За результатами засідання були напрацьовані рішення, які будуть направлені до профільного комітету Верховної Ради України та розглянуті на комітетських слуханнях щодо АЧС 18 квітня.

Прес-служба Держпродспоживслужби

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux